Почетна / 2016 / август

Архива за месец: август 2016

Нова монашења у манастиру Светог Николаја у Лозници код Чачка

Print Friendly, PDF & Email

Поред храмовне славе, Преноса моштију Светог оца Николаја (9/22. мај), истоимени манастир у Лозници код Чачка свечано прославља као своју славу и светли празник Успенија Пресвете Богородице (15/28. август).

Епископ Артемий (Радосавлевич): Православие и вызовы нашего времени

Print Friendly, PDF & Email

Лекция, прочитанная в Студенческом центре г. Косовская Митровица 23 февраля 2009 года

Сербский народ сегодня страждет под грузом многих проблем, и их не может не разделять с ним Сербская Православная Церковь. Проблемы эти, по преимуществу, следствие более чем полувекового господства коммунизма в Сербии, но в не меньшей степени они порождены недавними годами войн и страданий, обрушившихся на все сербские земли, а более всего на Косово и Метохию.

Најава монашења

Print Friendly, PDF & Email

На бденију, уочи празника Успенија Пресвете Богородице, 14/27. августа, у манастиру Светог Николаја у Лозници код Чачка, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије, замонашиће у чин мале схиме искушенице поменутог манастира Јелену и Ајду. Бденије ће почети у 17:00 часова.

Исповедање вере у Румунији

Print Friendly, PDF & Email

ОТВОРЕНО ПИСМО МОНАХА МИТРОПОЛИЈЕ МОЛДАВСКЕ И БУКОВИНСКЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЋНОМ ТЕОФАНУ, МИТРОПОЛИТУ МОЛДАВСКО-БУКОВИНСКОМ НАКОН СВЕПРАВОСЛАВНОГ САБОРА

Монашење и храмовна слава у манастиру Преображења Господњег у Леушићима

Print Friendly, PDF & Email

Преображењу Господњем посвећен је женски манастир епархије рашко-призренске у егзилу у Леушићима код Горњег Милановца. И ове године манастир је свечано прославио своју храмовну славу.

Подсећање: Интервју Епископа Артемије за пољски дневник Рзецзпосполита. Сусрет са омбудсманом у Грачаници. Потрага за несталим на Косову.

Print Friendly, PDF & Email

ГЛАСНИК КиМ број 107, 26. април 2002. године

РЗЕЦЗПОСПОЛИТА: – Да ли, по Вашем мишљењу – је могућ заједнички живот Срба и Албанаца на Косову после крвавог рата и два егзодуса: Албанаца и Срба? На који начин? Шта може учинити (помоћ, улога) Црква?