Почетна / ЧЛАНЦИ / Страни / Џим Џатрас: Владика Артемије мора бити оклеветан и уништен

Џим Џатрас: Владика Артемије мора бити оклеветан и уништен

Print Friendly, PDF & Email

ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ МОРА БИТИ ОКЛЕВЕТАН И УНИШТЕН

jatrasБеоград, Брисел и Вашингтон раде на
исламизацији Косова и Метохије и Босне

Њихов је посао – згромити и деморалисати Србе и СПЦ

Изјава Џима Џатраса, Директора „Америчког савета за Косово“[1], поводом интервјуа Епископа Артемија објављеног 3. децембра 2010.

Ради се о интервјуу који је Епископ Артемије дао за Печат, као и о интервјуу за Инфо службу Епархије рашко-призренске.

 

Имао сам прилику да мало прегледам размишљања Владике Артемија, како су наведенa у његовом интервјуу који је објављен раније данас. Остављајући простора да је могуће да нешто нисам добро и разумео, због чињенице да уствари радим са непрецизним аутоматским преводиоцем са српског, ипак треба обратити пажњу на следеће:

1. Они који су одговорни за неканонске, безаконе и нељудске напоре да се Владика Артемије уклони са Епархије рашко-призренске, имали су утисак да је Владика утишан и да ће да оде тихо. Такве особе и интереси којима они служе веома су се преварили. Исто као и његов небески заштитник, Свети Артемије, Владика остаје борац у сваком смислу те речи.

2. Нема дилеме у томе да ли третман коме је изложен Владика Артемије има било шта са „нерегуларностима“, или „оптужбама за корупцију“, или било којим другим клеветама које су циркулисале по српској жутој штампи. Уколико је то тачно, пита он, где су докази? Он истиче: Ево, и након десет месеци, нема нигде никаквих доказа! Чак је и захтев Београда за екстрадицијом о. Симеона Виловског из Грчке одбијен на Ареопагу. Зашто? – пита се владика Артемије. Због тога што нису имали доказа. Дакле, најбоље што су могли да учине је да понављају недоказане клевете против владике Артемија (а исто тако, случајно, и против мене, иако је мој рад за Владику Артемија и Српско Национално Веће, који је започео марта 2006, био потпуно јавно транспарентан од првог дана[2].

3. Стварни разлози вендете[3] против Владике Артемија су кристално јасни, а он то данас објашњава у детаље: његово одбијање да даље сарађује са страним окупационим силама на Косову и Метохији након погрома марта 2004; тужба у Стразбуру против Немачке, Италије, Француске и Велике Британије за штету која је нанешена његовим верницима; противљење недозвољеном улазу у манастир Дечани потпредседнику САД-а Џозефу Бајдену; његово одбијање да дозволи да наводну обнову цркава и манастира на Косову, на неадекватан начин врше косовски Шиптари – муслимани, тј. људи који су их уствари својевремено и уништавали; његов отпор садашњој влади у Београду која одбија помоћ братске православне Русије, а у корист безбожног[4] и антисрпског програма Брисела и Вашингтона[5]; његова одбрана Православља и Српске Православне Цркве од свејереси екуменизма; његово потпуно одбацивање политике Београда и актуелне владе, који су прећутно прихватили тзв. Ахтисаријев план, дозволили ЕУЛЕКС-у да дође на Косово и тако потпомогли стварање тзв. Независне „државе“ Косово.

Због тога је, како је неуморна Џулија Горин известила[6], на регионалном састанку о сигурности у Пећи, још јануара 2010. године, „официр КФОР-а информисао окупљене да ће вероватно владику рашко-призренског Артемијa заменити нови Епископ СПЦ, кога би поставили на његово место, а који би био отворенији за сарадњу са Западом и отворенији за дијалог“. И због тога, кад се владика Артемије физички вратио у своју Епархију пре две недеље[7], ужурбано су га, заједничким снагама, уклониле „власти“ НАТО окупационих снага, садашњег режима у Београду и ОВК мафије из Приштине, а, наравно, и уз помоћ њихових колаборациониста из СПЦ.

4. Владика Артемије категорички одбија било какву могућност раскола у СПЦ и захтева, једноставно и без квалификација, да се следе црквени Канони. Наглашавајући своју неспремност да се покорава неканонским директивама, он до краја свог земног живота остаје Епископ Епархије рашко-призренске.

Чињеница је да се одговорни у Београду, Бриселу и Вашингтону неће смирити док не заврше свој рушилачки посао, и док Косово и Метохија, заједно са Босном, не буду поново исламизирани[8].

Да би се то остварило, морају згромити и деморалисати српску нацију и СПЦ. Владика Артемије мора бити оклеветан и уништен. Све се једноставно своди на то.

Џејмс Џорџ Џатрас
3. децембра 2010.

превод са енглеског
Јеромонах Ксенофонт

—————————————————————————————-
[1] http://www.savekosovo.org

[2] http://www.antic.org/Weblog/2010/02/statement-by-james-george-jatras.htm

[3] Oвај израз се у енглеском језику користи за мафијашку освету, тзв. вендету (прим. прев)

[4] http://www.balkanstudies.org/blog/eastern-europe-versus-open-society

[5] http://www.businessweek.com/ap/financialnews/D9JLPUT00.htm

[6] http://www.juliagorin.com/wordpress/?p=2324

[7] http://www.savekosovo.org/default.asp?p=9&sp=559

[8] http://www.nezavisne.com/novosti/intervju/Dzejms-Dzatras-BiH-I-Kosovo-model-za-americke-prijatelje-u-islamu-73211.html