Почетна / ЧЛАНЦИ / Анти-екуменистички блок / Литургијске реформе − где нас воде (видео)

Литургијске реформе − где нас воде (видео)

Print Friendly, PDF & Email

Где нас воде пионири Литургијских Реформи, и где ћемо са њима завршити? Носиоци Литургијских и богослужбених реформи у Српској Цркви (А. Јевтић и др) нису аутохтони, свакако, нити оригинални (као ни у било чему другом), него само следе већ утврђене и донете обрасце. А обрасци, инспиратори и промотери литургијских реформи првобитно су паписти, код којих и у овом случају дотични одлазе по идеје. А докле су ове реформе у папизму већ достигле, постоје многа сведочанства.

Многобројна новачења и девијантне појаве у литургијском и црквеном животу уопште, чији су носиоци и промотери дотични, као и у теологији, своје изворе и обрасце имају заправо у пракси јеретичког папизма, чији се број јеретичких учења и заблуда тешко може и побројати. Инспиратор свих тих јеретичких учења и заблуда, по нелажном учењу Светих Отаца, јесте ђаво. Сагласно пак Његовој Светости Васељенском Патријарху Вартоломеју, Оци који су нам оставили у наслеђе схизму (почев од Светог Фотија Великог, преко Светог Григорија Паламе, Светог Марка Ефеског итд) су жртве прастаре зле змије! Али и данашња „звезда“ екуменистичке теологије и учитељ свакаквих заблуда и не-православних теорија, Митрополит Пергамски Јован Зизјулас, своју инспирацију често налази код неправославних, превасходно папистичких богослова. Такве „ауторитете“ један од српских пост-отачких богослова, А. Јевтић (и др), жели да наметне, учита, укодира Српској Цркви. Пост-отачко богословље, пак, као једну од својих неодвојивих компоненти садржи и свето-борство, оце-борство (по чему и дотични није непознат).

У прилогу доносимо неколико видео-записа који приказују развој и суноврат литургијских реформи у Папизму. Треба ли и сумњати да нас тамо воде А. Јевтић, и њему слични? Па зар није довољно погледати шта је урадио у својој епархији, Захумско-херцеговачкој? У време док је био активни епископ, и даље, преко свога „достојног“ духовног наследника.

Уредништво

Папистичка миса у храму Богородице, Monterrey, Мексико:

Папистичка рок миса, Tortosa, Шпанија:

Папистичка рок миса, Padre Jony:

 Лос Анђелес, миса са бискупом Gabino Zavala: