Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Свечана прослава Савиндана у Барајеву

Свечана прослава Савиндана у Барајеву

Print Friendly, PDF & Email

Свети Сава, први Српски Архиепископ и оснивач Српске Цркве, свечано је прослављен у манастир Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву. Свету Архијерејску Литургију поводом овог великог празника служио је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије уз саслужење: Његовог Преосвештенства Хорепископа хвостанског и барајевског Г.Г. Наума, архимандрита Варнаве (Димитријевића), протосинђела Игњатија (Станића), протосинђела Иринеја (Ристића), протојереја Жељка (Марића), јеромонаха Јакова (Купрешка), јерођакона Паладија (Матића) и ђакона Горана (Калушевића). Литургији је присуствовало око 300 светосаваца. Многи од њих су се причестили Пресветим и Животворним Тајнама Христовим.

Овогодишњу Сетосавску посланицу Епископа Артемија и Хорепископа: Николаја, Максима и Наума прочитао је архимандрит Варнава.

На крају Литургије, Владика Артемије је обавио чин резања славског колача и благосиљања жита које је манастирско братство принело у част светог оца нашег Саве.

Уследила је трпеза љубави за све присутне. У току трпезе љубави одржана је традиционална светосавска приредба на којој су се могли чути дивне песме о светом Сави декламоване од стране најмлађих светосаваца катакомбе. Потом је Владика Наум свој деци поделио пригодне поклоне.

Инфо служба