Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Празник Цвети прослављен у Мушветама на Златибору

Празник Цвети прослављен у Мушветама на Златибору

Print Friendly, PDF & Email

Много је народа изашло на дочек Господу који је свечано, као Цар, улазио у Јерусалим. Ко тада није клицао: Осана Сину Давидовом! Но, прошло је само четири дана и тај исти народ је тим истим језицима викао: „Распни, распни га!“ Какав чудан обрт! Но, зашто се чудити?

Зар не чинимо и ми исто када, по примању Светих Тајни Тела и Крви Господње, одмах по изласку из цркве све заборављамо – и своју побожност и Божију милост према нама, предајући се, као и раније, делима самоугађања, најпре малим, а затим и великим. Може бити да још не прође ни четири дана, а ми сами у себи распињемо Господа, премда и не вичемо другима: „Распни га!“ И све то Господ види и трпи! Слава дуготрпељивости Твојој, Господе. Свети Теофан Затворник.

На празник Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим-Цвети, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у Егзилу Г.Г Артемије, служио је Свету Архијерејску Литургију у Мушветама на Златибору, уз саслуживање свештеномонаха и свештенођакона Епархије.

Упркос снегу који је падао, Црква је била препуна верног народа, који је дошао да се заједно са својим Владиком и Пастиром Богу помоли и прослави овај велики празник.

Након Свете Литургије трпезу љубави за све присутне приредио је протосинђел Ксенофонт, настојатељ Катакомбе, са својом братијом у Христу.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.