Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Одслужена прва Литургија у катакомби Св. Влкм. Георгија у Републици Српској

Одслужена прва Литургија у катакомби Св. Влкм. Георгија у Републици Српској

Print Friendly, PDF & Email

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа рашко-призренског и косовско-метохијског у егзилу Г. Г. Артемија, у недељу, 22. јуна/5. јула текуће године, одслужена је прва Литургија у новооснованој катакомби – манастиру Светог Великомученика Георгија недалеко од Бања Луке. Свету Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ старорашки и лознички Г. Г. Николај уз саслужење протосинђела Иринеја и јерођакона Партенија. Литургији је присуствовало педесетак верника из разних крајева Републике Српске и мањи број верника из Србије. Многи од њих су се на Литургији причестили пречистим и животворним Христовим Тајнама.

У својој надахнутој архипастирској беседи Владика Николај је говорио на тему недељног јеванђеља о два гергесинска бесомучника. На крају своје беседе Владика је монасима манастира и верном народу пожелео сретан и Богом благословен почетак молитвених саборовању у новој светосавској богомољи.

После Свете Литургије уследила је трпеза љубави за све присутне.

Ово ново светосавско огњиште налази се у селу Доња Јошавка (општина Челинац), на 22 км од центра Бања Луке. Манастир је плод велике жеље и труда светосаваца из Бања Луке и околине да у свом крају имају чист извор живе воде Православља, непомућен отровима екуменизма и глобализма.

За духовне потребе верног народа у овој катакомби одређен је јеромонах Платон (Бабић) (контакт телефон: +387 66 932 556).

На многаја љета!

Инфо служба

Фотогалерија

 

Banja Luka - Josavka