Почетна / АРХИВА / Сабор младости и родитељства 2018.

Сабор младости и родитељства 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског у егзилу Г. Г. Артемија и ове, 2018. године, у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Мушветама на Златибору, одржаће се „Сабор младости и родитељства“, четврти по реду. Сабор ће се одржати на празник Спомена чудотворне иконе Мајке Божије „Тројеручице“, 12/25. јула. Организатор сабора је Свесрпска народна организација „СРБИ НА ОКУП“. Циљ сабора је промовисање породичног живота и поспешивање рађања деце у Србији. Саборовање ће започети Светом Архијерејском Литургијом. Свету Архијерејску Литургију ће служити Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г. Г. Артемије уз саслужење хорепископа: Николаја, Максима и Наума и више клирика епархије. Литургија ће почети у 9.00 часова.

Након Свете Литургије и трпезе љубави одржаће се свечана духовна академија. У оквиру академије представник организатора сабора уручиће мајкама које су родиле троје и више деце пригодне поклоне и признања. Тако ће се мајкама које су родиле троје деце доделити грамата и, посебно за ову прилику приређена, књига о браку и породици са посветом Владике Артемија. Мајкама које су родиле четворо деце, уз грамату и књигу, доделиће се и посребрени орден. Мајкама које су родиле петоро и више деце доделиће се позлаћени орден. Орден се назива ОРДЕН ТРОЈЕРУЧИЦЕ и симболично одаје признање дивним и храбрим српским мајкама које рађају и гаје децу у наше претешко време, по угледу на мајку Девет Југовића.

У складу са горе реченим организатор сабора, СНО „СРБИ НА ОКУП“, основао је и ФОНД намењен борби против беле куге, тој опакој болести нашег времена. Овим активностима ЕРП у егзилу и СНО СРБИ НА ОКУП прилажу своје две лепте у хазну духовне и биолошке обнове српског народа. Младима се указује на светост, лепоту и потребу брака и родитељства.

Новац се можете уплатити на рачун СНО СРБИ НА ОКУП у Комерцијалној банци:

205-9011005469010-76

или донети у просторије СНО „СРБИ НА ОКУП“ у улици Бистричка 2. у Београду.

Инфо служба