Почетна / АРХИВА / АПЕЛ ЗА ИЗГРАДЊУ ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ У ЛЕЛИЋУ И ОБАВЕШТЕЊЕ О ДОСАДАШЊИМ РАДОВИМА

АПЕЛ ЗА ИЗГРАДЊУ ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ У ЛЕЛИЋУ И ОБАВЕШТЕЊЕ О ДОСАДАШЊИМ РАДОВИМА

Print Friendly, PDF & Email

Драга браћо и сестре, поштовани пријатељи, обраћамо вам се са благословом Преосвећеног Владике Артемија.

Почетком ове године позвали смо све људе добре воље да помогну у хуманитарној акцији ИЗГРАДЊЕ КУЋЕ породици Радосављевић из Лелића, оцу Маринку, мајци Зорици и њиховој деци близанцима Николи и Николини.

Кућа у којој живе је стара, без темеља, од блата и склона паду, са две просторије, без WC и купатила, напуклих зидова и поломљених црепова. Уз благослов започели смо изградњу нове куће у којој би ова породица могла да живи и да свије свој топли дом.

Прво желимо од срца да се захвалимо свим људима који су својим прилозима омогућили да започнемо са реализацијом ове акције.

Такође, морамо да кажемо да се нико није јавио да својим радом помогне у зидању већ је ту обавезу уз помоћ породице Радосављевић преузела братија ЕРП-а у егзилу која живи у Лелићу. Они су до сада били једини радници на овом градилишту.

До сада су од сакупљених прилога изведени следећи радови, што ћете видети и у видео прилогу:

Прво су изведени земљани, припремни радови на плацу, затим канал и септичка јама; а онда темељ и нулта плоча. Након краће паузе, због недостатка средстава, пре два месеца је настављено зидање тако да су зидови урађени до пола потребне висине, унутар објекта разведени су прикључци за струју, воду и канализацију и то све без и једног радника осим оца Кипријана и породице. Сигурно да би присуство још нечије помоћи убрзало и олакшало градњу.

Материјала има толико да се заврше зидови до горње плоче, а затим опет се мора стати јер нема више средстава. Зато се опет вама обраћамо и молимо вас да вашим новчаним прилозима, донацијама у грађевинском материјалу и осталом (бела техника, храна, помоћ током градње итд.), помогнете да у што краћем времену направимо горњу плочу и кров. Онда ћемо вам се поново обратити да, уз вашу помоћ, урадимо и унутрашње радове и да заједно завршимо кућу која ће имати оно све што куће треба да имају и да породици Маринка и Зорице Радосављевић и њиховој деци пружимо сигурност и топло огњиште.

Свако добро од Господа вам желимо!

 

 

 

Уплате вршити на рачун број:

Динарски хуманитарни рачун за помоћ породици Маринка и Зорице Радосављевић, 14205 Лелић:

340-32373309-89

Девизни рачун:

11

Налог на ПеиПал-у  за девизне уплате на објављени хуманитарни девизни рачун који се односи на помоћ породици Маринка Радосављевића гласи:

lelic.nikola.nikolina@gmail.com

Особа за контакт:

Снежана Антонијевић, +381648813019, srbinaokupkosovo@gmail.com