Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Недеља о блудном сину у манастиру Светог Јована Крститеља у Љуљацима

Недеља о блудном сину у манастиру Светог Јована Крститеља у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије служио је у Недељу о блудном сину, 11/24. фебруара, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Јована Крститеља у Љуљацима.   Епископу Артемију су на Литургији саслуживали: Његово Преосвештенство Хорепископ хвостански и барајевски Г.Г. Наум, архимандрит Варнава (Димитријевић), протосинђел Варсануфије (Стошић), протосинђел Јован (Узелац), јеромонах Мартинијан (Ђурђевић), јерођакон Паладије (Матић), јерођакон Онуфрије (Ђурђев) и јерођакон Дионисије (Морачанин). Литургији је присуствовало око 100 верника. Неки од њих сјединили су се са Господом Христом кроз Свето Причешће.

Архипастирском беседом присутном народу обратио се Владика Наум. У својој беседи владика је најпре протумачио јеванђелску причу о блудном сину а затим поучио:

“Наше је, браћо и сестре, не да се хранимо рошчићима греха него да вршимо заповести Божије, то је наша храна. То су, дакле, свете тајне и свете врлине које је Господ дао да се хранимо за живот вечни. Онај ко врши заповести Господње храни се Богом. Онај који чини добра јеванђелска дела, храни се Богом. Онај ко се причешћује, храни се Богом. И све то доноси небески мир, све то чини да будемо у дому Очевом, а не далеко од Бога, Творца нашег.“

Уследила је трпеза љубави за све присутне.

Инфо служба