Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Благовести у Љуљацима

Благовести у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

На празник Благовести, 25. марта/7. априла текуће године, манастир Светог Јована Крститеља у Љуљацима био је средиште великог молитвеног сабрања на којем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г. Артемије.

Његовом Преосвештенству саслуживали су бројни свештенослужитељи Епархије у егзилу а Литургији су, поред прогнаних монаха, присуствовали и бројни верници из разних крајева Србије. Пред почетак Литургије Владика је рукопроизвео за чтеца Благоја Каранфиловског, богослова из Скопља. На Светој Литургији се не мали број верника причестио Пресветим и Животворним Тајнама Христовим. У својој веома надахнутој архипастирској беседи Владика је говорио о празнику Благовести као почетку нашега спасења, и о Пресветој Богородици (беседа се у целини налази у прилогу).

Празнично славље је настављено у манастирској трпезарији, где се братија манастира побринула да трпезом љубави бар малим делом узврати верном народу за мајчинску бригу, коју показује према братству манастира у овом тешком и небивалом периоду прогона Цркве од стране лажних пастира екумениста.

Овде можете прочитати транскрипт беседе изговорене на Литургији у Љуљацима за Благовести.