Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Цвети у Љуљацима

Цвети у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

Најава небоземне васкршње радости био је празник Цвети. У манастиру Светог Претече у Љуљацима је и ове недеље, на поменути празник, служио Његово Преосвештенство, Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Артемије, уз саслуживање свештемонаха и свештенођакона Епархије рашко-призренске у егзилу.

Предвскршњу радост коју овај Свети празник са собом носи, са чинодејствујућим свештенослужитељима поделио је и верни народ, који је љуљачкој светињи притекао са свих страна наше земље и дијаспоре. На Светој архијерејској Литургији, осим верног народа причестила су се и четворица новопострижених монаха, Јелисеј, Онуфрије, Партеније и Софроније, чији је постриг уочи овог великог празника обележио својом благодатном утехом и радошћу и сам празник Цвети у Љуљацима.

Са предокушајем васкршње радости коју овај празник сведочи и најављује, у благодатно-укрепљујућој атмосфери након Свете Литургије и трпезе љубави, верни народ је получивши благослов од свог пастира и Архијереја напустио Свети манастир, у ишчекивању највећег хришћанског празника Васкрса.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на празник Цвети.