Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Четврта недеља по Духовдану у Љуљацима

Четврта недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

У четврту недељу по Духовдану Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету архијерeјску Литургију у љуљачкој обитељи светог Јована Претече.

Његовом Преосвештенству саслуживали су клирици наше Епархије између осталих и настојатељ манастира светог Антонија Великог код Пирота, протосинђел Јаков са својим сабратом јерођаконом Натанаилом, који је на овој Светој Литургији од стране Његовог Преосвештенства рукоположен у чин јеромонаха.

Ово рукоположење које је Цркви Божјој даровало још једног служитеља Божјег олтара представља радост целе Цркве, како је у својој беседи навео владика Артемије, али и обавеза и позив оцу Натанаилу да још ревносније служи Богу у Цркви Његовој, на спасење своје душе и свих који се у Њој труде на делу свога спасења.

На овај дан Света Црква прославља и свету миросносицу Јовану, заштитницу двеју наших монахиња које носе њено име, а које су тог дана прославиле свој имендан и своју небеску покровитељку и заштитницу.

Нека би ту радост Цркве, о којој је Његово Преосвештество говорио у беседи коју доносимо у прилогу извештаја, даровао свима нама, али и ревност у еванђелском живљењу и испуњавању заповести Господњих.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.