Почетна / ЧЛАНЦИ / Страни / Јован Тацис: Гнев српских Екумениста

Јован Тацис: Гнев српских Екумениста

Print Friendly, PDF & Email

СИЛОВИТО ИЗЛИВАЊЕ ГНЕВА СРПСКИХ ЕКУМЕНИСТА

patrijarh_irinejУ тренутку док се пише овај чланак догађаји у Србији одвијају се великом брзином. Маске су пале и Екуменисти већ нескривено остварују своје планове.

Неканонски, безаконо, неправедно и далеко од сваког поимања божанске и људске правде, приступили су рашчињењу Епископа Артемија, његовом хапшењу и насилном удаљавању са територије његове епархије, са мученичког Косова. На његово место, на неканонски начин поставили су другог Епископа, Теодосија, изазвавши претешку рану на Телу Христовом, помесној Цркви. А после свега овога, проширили су лажне оптужбе на терет мученичког Eпископа Артемија као да наводно ствара раскол, док они заправо делају и одлучују, газећи брутално Свете Каноне и законе.

Средства информисања у Србији предузела су кампању клеветања Епископа Артемија. Већ га називају „монах Артемије“, оптужујући га на најгори начин, док није искључено да ће власти ићи и до његовог хапшења, базирајући се на лажним оптужбама.

Сматрани до јуче од многих високопарним орловима православне теологије, Eпископи Српске Цркве показују се лавови који не само да урлају, него и комадају њиховог духовног брата, саепископа и саслужитеља Артемија.

У Грчкој, у исто време, велики сајтови црквеног информисања објављују само обавештења која се каналишу од стране Српске Патријаршије и неправедно ћуте пред насилним прогоном Епископа Артемија. План елиминације Епископа Артемија и храбрих клирика, монаха и лаика у Србији веома је добро испланиран, и они који су га покренули постарали су се да обезбеде и медијско заташкавање својих недела.

Пред овим насилним изливом гнева српских екумениста дужни смо сви да преузмемо своју одговорност. Ако будемо равнодушни пред неправедним и неканонским прогоном епископа Артемија, онда ћемо ускоро видети екуменисте како су осмељују и како следе сличне методе неутралисања предањских православних клирика и монаха и у другим областима.

Превод са јелинског
м. Пелагија