Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Прослава храмовне славе у манастиру Св. Апостола Томе у Врњачкој Бањи

Прослава храмовне славе у манастиру Св. Апостола Томе у Врњачкој Бањи

Print Friendly, PDF & Email

Манастир Епархије рашко-призренске у егзилу у Врњачкој Бањи посвећен је Светом Апостолу Томи. У петак, 6/19. октобра, манастир је свечано прославио своју храмовну славу. Свету Архијерејску Литургију поводом храмовне славе служио је Његово Преосвештенство Хорепископ старорашки и лознички Г.Г. Николај уз саслужење: протосинђела Евтимија (Милентијевића), протосинђела Агапита (Бичанина), јеромонаха Јакова (Купрешака), јеромонаха Хризостома (Јовановића) и јерођакона Онуфрија (Ђурђева). Прослави храмовне славе присуствовало је монаштво епархије и око деведесет светосаваца. Неки од њих сјединили су се са Господом кроз Свето Причешће.

Након Свете Литургије Владика Николај је извршио чин резања славског колача и благосиљања кољива, које су принели братство манастира и овогодишњи домаћин славе брат Ненад Сташић из Врњачке Бање. За домаћина идуће године пријавио се брат Зоран Анђелковић из Крушевца.

У својој архипастирској беседи Владика Николај је говорио о животу светог апостола Томе и проповеди апостолске вере коју и ми треба да чувамо и држањем заповести Господњих потврдимо.

Уследила је трпеза љубави припремљена од стране манастирског братства и овогодишњих домаћина славе.

Инфо служба