Почетна / САОПШТЕЊА / Игуманија Данила: Ми нисмо расколници, само бранимо чистоту Цркве

Игуманија Данила: Ми нисмо расколници, само бранимо чистоту Цркве

Print Friendly, PDF & Email
У нматушка Даниилааредном прилогу доносимо изјаву игуманије Покровског женског манастира Даниле на оптужбе да је њен манастир, непомињањем Патријарха Кирила, отишао у раскол. Покровски манастир се налази у селу Каменное Заделье, епархија Глазовска и Ингринска (Руска Православна Црква).

Обраћање игуманије Даниле

Драга браћо и сестре у Христу! Моје име је мати Данила. Ја сам игуманија Покровског манастира. Хоћу да вам кажем да о нама сада постоје разне гласине да је манастир отишао у раскол. Али то није тачно, ни у какав ми раскол нисмо отишли нити ћемо ићи, ми смо представници Руске Православне Цркве. Не верујте таквим причама. Недавно је за нас речено да ми хоћемо произвести чин саможртвовања. И томе не верујте. Ми знамо да је то велики грех. Ми смо православне монахиње и не можемо то себи дозволити.
Сви напади долазе од владајућих архијереја, али их не треба узимати за истину. Ми нисмо против патријарха као личности. Ми само бранимо чистоту Цркве, видимо да у Цркви нешто није у реду, али не можемо себи допустити да одступимо од Христа и да узмемо оно што се предлаже. А предлажу нам да помињемо патријарха упркос чињеници његовог сједињења са католицима.

Може се десити да нас прогоне из манастира као расколнике, но ми нисмо расколници и, још једном понављам, ни у какав раскол не улазимо. Позивам све да буду опрезни и да не верују гласинама да су монахиње лоше.

Игуманија Покровског женског манастира Данила

igumanija-danila