Почетна / САОПШТЕЊА / Епископско безакоње. Репресије у РПЦ МП против исповедника Истине се убрзавају

Епископско безакоње. Репресије у РПЦ МП против исповедника Истине се убрзавају

Print Friendly, PDF & Email

episk_bezakonjeУ наредном прилогу доносимо још један чланак који говори о безакоњу које се спроводи над борцима за чистоту вере у Руској Православној Цркви. Безакоње о коме чланак говори подсећа на безакоње српских екумениста спроведено према Епископу Артемију и његовом монаштву, због чега га и истичемо као тамни пример деловања екумениста широм васељене.

Уредништво

Епископ РПЦ МП је «изопштио из Цркве» игуманију манастира преподобног Трифуна Вјатског у Удмуртији због критике «Хаванске декларације».

Сестре Покровског манастира у селу Камено Задељје су одбиле да прихвате незакониту забрану свог духовника архимандрита Силуана (Бојарова). Али оне однедавно одбијају да прихвате и драконску наредбу епископа Глазовског и Игринског Виктора (Сергејева) о изопштењу игуманије његовог манастира матушке Даниле (Машкове) из Цркве.
Ето тако просто, без црквеног суда, једним потезом пера игуманија Данила се осуђује не само на рашчињавање, прогонство из манастира, већ и на највишу меру црквене казне – изопштење из Цркве. Запрепашћујуће је колико је немушто, грубо и с канонске тачке гледишта неписмено склепана ова наредба.

episk_bezakonje_2Требало је да овај епископ Виктор сам проучи црквене каноне и правила! Али сад је време безакоња  и самовоље јеретика екумениста, који су заузели РПЦ МП.

 

 

Изопштење из Цркве је највиша мера казне, т.ј. својеврсно стрељање. Овде је разлика у томе што је што покајнику највиша црквена власт укида изопштење, и он, на тај начин, поново може да се врати у Цркву. Епархијални архијереј нема овлашћења за ову крајњу меру. Он мора да преда предмет на разматрање црквеном суду.
Постоји још старије црквено правило, које се налази у 25. Апостолском правилу, које гласи: «Епископ, или пресвитер, или ђакон, који је разобличен у блудништву, или кривоклетству, или у крађи, да буде рашчињен, али да не буде изопштен из црквеног општења. Јер Свето Писмо тврди: «Неће се двапута подигнути погибао» (Наум, 1,9)».  
Т.ј. не сме се за један преступ двапут казнити, јер то противречи милосрђу и открива немилосрдну и осветољубиву нарав. На тај начин, за верност Православљу и изобличење јеретика иг. Данила је подвргнута вишекратном кажњавању.

Нека њој и сестрама да Бог да издрже ове незаконите укоре да би се удостојиле оних блаженстава, о којима говори Господ: «Благо вама ако вас узасрамоте и успрогоне и реку на вас свакојаке рђаве ријечи лажући, мене ради. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима» (Мт. 5, 11-12).

episk_bezakonje_3

 

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

(МОСКОВСКА ПАТРИЈАРШИЈА)

_________

РУКОВОДИЛАЦ

ГЛАЗОВСКЕ ЕПАРХИЈЕ

427621 Удмуртска Република, Глазов, Трх Слободе, 10А. Тел./факс (34141) 3 53 59

Е-mail: glazoveparh@gmail.com Званичан сајт епархије: www.eparhiaglazov.ru

 

НАРЕДБА

МОНАХИЊИ ДАНИЛИ (МАШКОВОЈ НАТАЛИЈИ ИВАНОВНОЈ)

у монашкој заједниципри храму преподобног Трифуна Вјатског

село Камено Задељје

 Монахињо Данила (Машкова Наталија Ивановна), због кршења монашких завета и  понашања, за које се примењују 4. и 8. Правило Четвртог Васељенског Сабора и 13. Правило Светог Цариградског Прво-другог Сабора, изопштавате се из Цркве док се не  окајете од  05. априла 2016. године.

Треба да у року од три дана напустите територију горе наведене парохије.  

ПЕЧАТ: ЕПИСКОП ГЛАЗОВСКИ И ИГРИНСКИ ВИКТОР

 

ЕПИСКОП ГЛАЗОВСКИ И ИГРИНСКИ

ПОТПИС: виктор

 

05. април 2016. године

Бр.       62 л/с__

 

Извор:  http://3rm.info/main/62399-episkopskiy-bes-predel-repressii-v-rpc-mp-protiv-ispovednikov-istiny-nabirayut-oboroty.html