Почетна / ДОНАЦИЈЕ / АПЕЛ / Апел за помоћ

Апел за помоћ

Print Friendly, PDF & Email

Поштовани,

Дивном угоднику Божјем, „украсу владара“, како га назива његов животописац Константин Философ, Св. Деспоту Стефану Лазаревићу, посвећен је најмлађи манастир наше епархије, у Крњеву код Велике Плане.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског у егзилу Г.Г. Артемија, манастир је заживео почетком априла прошле године и уз Божју помоћ, добротом верника, уз велики труд и одрицања, полако ниче и гради се. Озидана је црква и заштићена провизорним кровом, приведени су крају груби радови, међутим, још увек није спремна за литургисање и редовна богослужења. Колико смо имали средстава, толико је и урађено. За почетак служења Литургије, неопходно је обезбедити најосновније услове и довршити радове, пре свих оне везане за кров, а постепено и све остале. Св. Литургијом и богослужењем остварује се и смисао постојања самог манастира, али и потребе не малог броја верника из Велике Плане и околних градова.

Сами нисмо у могућности да покријемо трошкове градње, а ово наше писмо је, са благословом Епископа Г.Г. Артемија, упућено доброти и „ревности за дом Божји“ наше браће и сестара да по својој моћи помогну и учествују у сређивању цркве, да сви заједно довршимо ово богоугодно дело и приложимо наше две лепте у непропадљиву ризницу Божју. Ко не може материјално, може сигурно да учествује молитвом. Св. Деспоту Стефану пева се у Тропару: „Отечество наше украсил јеси церквами многими“, а ми као малено, смерно уздарје да му принесемо ову скромну цркву.

Надајући се да ће наш позив наићи на разумевање и да ће Деспотов манастир ускоро пропојати у славу Божју, унапред се свима захваљујемо и желимо свако добро од Господа, а како наш народ каже: „Ко цркви даје, Богу позајмљује, а Бог ником дужан не остаје“.

Управа манастира Светог Стефана

 

Ваше прилоге можете уплаћивати на број:

 

Динарски рачун:

Комерцијална банка

На име: Купрешак Желимир

205-9011007528943-50

 

Девизни рачун: