Почетна / САОПШТЕЊА / 2015 / Најава богослужења у новооснованом манастиру у Детроиту (САД)

Најава богослужења у новооснованом манастиру у Детроиту (САД)

Print Friendly, PDF & Email

Његово Преосвештенство, Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије, служиће у недељу, 31. августа/13. септембра, на празник Сабора српских Светитеља, Свету Архијерејску Литургију у новооснованом манастиру Сабора српских просветитеља и учитеља у Детроиту (САД), са почетком у 10.00 часова.

На бденију, у суботу 30. августа/12 септембра, Владика ће, у чин мале схиме, замонашити сабрата ове свете обитељи, искушеника Миљана (Дељанин). Бденије ће почети у 17.00 часова.

Иначе, манастир у Детроиту, своје двочлано братство примио је у четвртак, 3. септембра текуће године. За настојатеља манастира постављен је протосинђел Дамјан (Ковачевић), доскорашњи ђакон Владике Артемија.

Двочлано братство је у Детроит допутовало са Владиком Артемијем и неколицином његових сарадника. Светосавски народ у Америци је приредио диван дочек Владики Артемију, оцу Дамјану и њиховим сапутницима. 

Хлеб и со из руку младе Србчади, песма из срца благочестиве браће и сестара, су створили осећај да су душе њихове жедне Господа.

Ревносни светосавци из Америке су купили имање од око 4 хектара са малим језером на њему, кућу коју су преуредили у диван конак, објекат који је преуређен у прелепу капелу, и још један објекат који ће, ускоро, бити преуређен у гостопримницу.

Светосавско семе, руком Владике Артемија, посејано је и на тлу Америке. 

Нека би дао Бог да стотруки род донесе. Амин. Боже дај.

Адреса манастира Сабора српских светитеља је:

1712 Hessen Road
Columbus, Michigan

Контакт телефон:      586-925-55-25

Инфо служба


{gall}galerije/amerika_2015{/gall}