Почетна / САОПШТЕЊА / 2011 / Ново богослужбено месту у Београду

Ново богослужбено месту у Београду

Print Friendly, PDF & Email

Након неколико одслужених Светих Литурија у адаптираном за то богослужбеном простору у Његошевој улици, због великог броја верника и неадекватности тог простора уз Божију помоћ обезбеђено је ново богослужбено место надомак Београда. Адреса новог богослужбеног простора је: Барајево, Ул. Стара Липовица 229 (плава капија на којој пише бр. 9). Ново богослужбено место налази се у адаптираном за то простору, који ће функционисати као манастир преподобног Јустина Ћелијског.

До овог места долази се Ибарском магистралом, иза гробља Орловача се скреће лево, након пар стотина метара опет лево, тј. наставља се Рипањским путем, а након два километара скреће се десно, код металне табле на којој пише „Пансион за стара лица“, након свега три километара, са леве стране налази се метална плава капија, са редним бројем 9, на којој ће стајати натпис „Манастир“, а сам објекат саграђен је од жуте фасадне цигле и налази се на пропланку пар стотина метара лево од пута.

Из центра Београда аутом је потребно око пола сата вожње како би се стигло до поменутог одредишта, дужина читавог пута је око 30 км.
Градским превозом се до близине тог места стиже аутобусом 534 (ЦЕРАК ВИНОГРАДИ – РИПАЊ центар, погледајте ред вожње), који полази са последње станице аутобуса 23 на Видиковцу и стаје на Рипањском путу, недалеко од поменутог, новог, богослужбеног места.

Прва Света Литургија служиће се у славу Божију, у поменутом новом богослужбеном месту у недељу 3. априла, са почетком у 9:00 часова.