Почетна / САОПШТЕЊА / 2015 / Промоција књига „Ревнитеља“ и СНО „Срби на окуп“ на 60. Београдском сајму књига

Промоција књига „Ревнитеља“ и СНО „Срби на окуп“ на 60. Београдском сајму књига

Print Friendly, PDF & Email

У четвртак, 29. октобра, у оквиру програма јубиларног 60. Београдског сајма књига, у сали „Васко Попа“, одржана је промоција најзначајнијих књига које су издали Удружење грађана „Ревнитељ“ из Ниша и Свесрпска народна организација „Срби на окуп“ са седиштем у Београду. Оба удружења раде са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призенског и косовско-метохијског у егзилу Г. Артемија који је и отворио промоцију.

Програм промоције је водила сестра Горица Тркуља, председница „Ревнитеља“.

На промоцији је најпре приказана књига „Тајна спасења по Светом Максиму исповеднику“, коју је „Ревнитељ“ издао 2014. године. Ова књига представља Докторску дисертацију Епископа Артемија одбрањену на богословском факултету у Атини 1975. године. О књизи је говорио Његово Преосвештенство Хорепископ новобрдски и панонски Г. Максим.

О часопису „Православни глас“ говорио је архимандрит Наум, настојатељ манастира Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву.

Горица Тркуља је дала приказ најновије књиге Милоја Стевановића „Тајна дедине фиоке“ а о књизи др. Десанке Крстић и Горице Тркуље „Све маске су пале“ говорио је Милоје Стевановић.

Истакнути песник Милоје Дончић, добитник бројних међународних и домаћих награда и признања, прочитао је своју песму „Прогонство епископа јужног“.
У име Свесрпске национална организација „Срби на окуп“ присутнима се обратио њен председник Драган Велић из Грачанице.

Промоцији су присуствовали: Његово Преосвештенство Хорепископ старорашки и лознички Г. Николај, монаштво епархије у егзилу, представници медија и стотинак љубитеља писане речи.

Инфо служба