Почетна / Гласник Косова и Метохије

Гласник Косова и Метохије

glasnikУвод

 

Почетак мисије КФОР – а на Косову и Метохији, јуна 1999. године, истовремено је почетак још једне голготе српског народа на Светој српској земљи. Историја те голготе, као и остали важни догађаји везани за живот и одржање српског народа на КиМ у том претешком периоду за наш народ, најподробније су записани у билтену „Гласник Косова и Метохије“.

Овај билтен је, у сарадњи са Епархијском канцеларијом за расељена лица Епархије рашко-призренске, уређивала и штампала невладина организација  „Глас Косова и Метохије“, с циљем пружања информација о животу српског народа на КиМ.  Билтен је излазио са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског  Г. Г. Артемија, био је недељник и бесплатно се делио на територији већег дела Србије, укључујући и територију Косова и Метохије.

Невладина организација „Глас Косова и Метохије“ такође је била основана а и радила је са благословом Епископа Артемија. Сврха организације је била  пружање свих видова помоћи интерно расељенимСрбима са Косова и Метохије за време њиховог расељења, као и организација њиховог повратка на своја огњишта. Седиште организације је било у Београду, а локалне канцеларије су биле у Крагујевцу, Краљеву, Крушевцу, Нишу и Грачаници.

С обзиром да је билтен „Гласник Косова и Метохије“ важан сведок најновије голготе српског народа на КиМ и архипастирског рада Епископа Артемија, уредништво сајта сматра за корисним да га, истине ради, прикаже јавности у нашој новој рубрици под називом „Гласник КиМ“. Нова рубрика ће се налазити у категорији „Подсећања“ и садржаће све бројеве „Гласника КиМ“ у ПДФ формату.

У току је припрема осталих бројева