Почетна / ЧЛАНЦИ / Домаћи / Благослов „Табљинскаја Богородица“

Благослов „Табљинскаја Богородица“

Print Friendly, PDF & Email

Заштитница Царске Руске Војске

5. 10. 2011. Исцелитељна икона „Табљинскаја Богородица“ на свом путу „Крестного Хода“, ових се дана по вољи Божијој на трен зауставила на подручју епархије Бачке.

Захвалност да и ми у Бачкој, највећој леји трња јересног, макар за трен будемо почаствовани благодаћу њеног виђења и целивања је наопака одлука администратора епархије Бачке да Њен долазак у храмове епархије Бачке није најављен најмање петнаест дана раније.

Ето дочекасмо да се и Пресвета Богородица морала најавити где ће, када и коме доћи.

Благослов виђења Пресвете Богородице у пратњи јеромонаха Руског свештенства и Козака одевених у униформе прослављене Руске Царске Војске, деловао је као нестварна слика али истинита, свемогућег промисла Божијег.

Није се то десило у храму Бачком, већ под ведрим небом православним испред просторије братског удружења „Гостољубље“ у Врбасу, где се народ окупивши, у гласу једном захвали читањем акатиста „Табљинскаја Богородици“, дару неочекиваном на указаној части.

Свештенство епархије Бачке у Сомбору са налогом (по њима) главе њихове, архијереја њеног, није дозволило улазак икони исцелитељној „Пресветој Табљинскаја Богородици“ у храмове Њене, или можда, то Господ није дозволио!

На крају, дочекасмо и ми по први пут задњих година у епархији Бачкој, да осетимо благодат катакомбну, макар на трен.

„Табљинскаја Богородица“ је наставила свој Крстоносни Ход кроз Србију ка Косову, са целивом стада малог православног у Бачкој, који је истински препознавши знао дочекати.

На дан
06. 10. 2011.
Јулиански (стари) календар:
23. 09. 2011.

Зачеће светог Јована Крститеља
Света мученица Ираида
Свети новомученик Никола Пантопол
Свети новомученик Јован

Пејовић (Серафим) Предраг