Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Цвети у Љуљацима

Цвети у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

„Глас да долази Спаситељ, онај што је васкрсао Лазара, брзо се раширио и мноштво народа Му се придружило. Једни су га сусретали с палминим гранчицама у руци, други су бацали своје хаљине на пут куда ће проћи, трећи су резали гранчице од дрвета и бацали на пут. Када Исус Христос изађе на Маслинску гору, они који га пратише повикаше: „Осана Сину Давидову! Благословен који иде у име Господње, цар Израиљев!“

У манастиру Светог Претече у Љуљацима на Празник уласка Господа Христа у Јерусалим – Цвети, свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Артемије, уз саслуживање свештеномонаха и свештенођакона Епархије рашко-призренске у егзилу. Светој Литургији је присуствовао велики број верника из свих крајева Србије.

Свој први имендан је прославио новопострижени монах Љуљачке обитељи Гаврило, и тиме увеличао празничну и духовну радост. Епископ Артемије је у својој Пастирској беседи говорио о уласку Господа Исуса Христа у Јерусалим, а на крају Свете Литургије свим присутнима је поделио младе врбове гранчице које се односе кућама и стављају поред иконе и кандила.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.