Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Друга недеља по Духовдану у Љуљацима

Друга недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

У другу недељу по Духовдану Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије у Љуљацима.

Његовом Преосвештенству су саслуживали клирици наше Епархије у егзилу, свештеници, свештеномонаси и свештенођакони у увек пуном љуљачком храму Светог Јована Претече.

Његово Преосвештенство је својом надахнутом беседом опет и опет показао своју пастирску ревност у проповедању еванђелске Христове науке, тиме хранећи духовно своју паству.

Његово непоколебиво исповедништво праћено је неуморном проповеђу, како речима, беседом, тако још и више делом смиреног трпљења свих недаћа и невоља које Господ допушта на Његово Преосвештенство и његову паству, непоколебиво истрајавајући на путу испoведништва и очувања Свете вере Православне.

То исповедничко, крстоходеће идење ка Царству Небеском и спасавање у подвигу очувања Православља и живљења у њему, јесте главни смисао проповеди овог пастира наше богоспасаване Епархије, па и беседе коју доносимо у прилогу овог извештаја.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.