Почетна / САОПШТЕЊА / 2011 / Капела светог Јустина Ћелијског у Београду

Капела светог Јустина Ћелијског у Београду

Print Friendly, PDF & Email

Обавештавамо православне вернике да је Епархија рашко-призренска у егзилу, на молбе многих верника из Београда и околине, отворила још једно богослужбено место. Ради се о катакомбној капели посвећеној Преподобном Јустину Ћелијском.

Капела се налази у Београду у улици Његошевој бр. 73/1, општина Врачар, приземље, са леве стране (код Каленића пијаце), а богослужења у њој ће се обављати сваке недеље и празника (празнична бденија и Свете Литургије).

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г. Артемије је за богослужења у новој капели одредио Јеромонахе: Наума, Иринеја и Максима, и монаха Хризостома. Сем Јеромонаха Максима, који је члан сопоћанског братства у егзилу, сва остала братија су чланови црноречког братства у егзилу.

Прва Литургија у катакомбној капели Преподобног Јустина Ћелијског, ако Бог да, служиће се у недељу 6. марта (Беле покладе) са почетком у 09:00. На Литургији ће началствовати настојатељ манастира Црна Река у егзилу Архимандрит Николај. Овом Светом Литургијом ће и започети циклус богослужења у капели.

Распоред богослужења:

  • Литургије Светог Јована Златоустог и Светог Василија Великог (само недељом и празником): 09:00
  • Литургије Пређеосвећених дарова: 09:00
  • Празнична бденија: 17:00
  • Дежурни Јеромонах ће бити у капели ради исповести верника у времену 11:00 – 16:00, и то само суботом и дан пред празник.

Инфо служба