Почетна / САОПШТЕЊА / 2011 / Ко из Српске Цркве ангажује Шиптаре да протерује монахе са Косова? (Увод)

Ко из Српске Цркве ангажује Шиптаре да протерује монахе са Косова? (Увод)

Print Friendly, PDF & Email

Последњих дана појачавају се притисци на монаштво које по благослову Његовог Преосвештенства Епископа Артемија врши редовна богослужења и чинодејствује на територији своје Епархије – на Косову и Метохији и у Рашкој области.

Након претњи и застрашивања која су вршена према монасима и верницима претходних дана и недеља, након насиља и насилничког духа и понашања, којe се систематски већ годинама шири из братства манастира Високих Дечана, а којe је током 2010. године неизбрисиво обележило период владавине два несрећна и безакона Администратора (данас већ у великој мери омражена и у већини Православних помесних Цркава, уважавана и поштована, међутим, од стране јеретичких паписта), уз свесрдну асистенцију њиховог оданог слуге млађаног викара, који последњих месеци страховладом и инквизиторским методама покушава да се наметне за „духовног вођу“, све су присутнији психолошки притисци и почетак реализације до сада изношених претњи.

Како ће се осведочени безаконици понашати у времену које је пред нама, не треба бити много мудар па лако претпоставити. Не мали је број оних који су то до сада већ добро осетили на својој кожи.

Но, безаконицима следује плата безаконичка, а онима који се труде да живе по науци Еванђеља, Бог неће ускратити оно што је обећао свима који га љубе.

У наставку доносимо три прилога у којима су описани догађаји који су обележили дане седмице која је иза нас, и из којих се јасно може очитати у каквим условима живе монаси Епископа Артемија данас на Косову и Метохији, и колики је њихов подвиг у борби против безакоња и за очување чистоте Вере.

Не треба пренебрегнути чињеницу да се сви ови нечовечни и анти-христовски поступци и понашање, пре свега примењују на територији Косова и Метохијe, где је безакона управа у лицу прељубника, и његових трабаната, ослоњена на такође безаконе муслиманске власти, а у циљу прогона Српства и Православља из те колевке Српства и Српске Државе.

До сада, у годинама које су иза нас, већ много пута осведоченa сарадња представника високих представника Српске Цркве са муслиманским властима у Приштини, добија у данашње дане нове димензије, и обогаћује се новим методама прогона и притисака.

Не треба сумњати да им у томе не недостаје маште и инвентинвости; када је у питању прогон Српства и Православља са Косова и Метохије, у томе, ове две одлично спрегнуте безаконе власти – муслиманска и епархијска – не жале труда, времена, средстава, знања, ангажовања…

Инфо служба