Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Монашење уочи Ваведења у Љуљацима

Монашење уочи Ваведења у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

Љуљачка обитељ украсила се благодаћу светлог Богородичног празника светог Ваведења. На овај празник, а на молитве Пресвете Владичице Богородице, Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска полагањем монашких завета трију сестара увећала је број својих духовних војника и молитвеника пред Господом Саваотом.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу г.г. Артемије служио је празнично „Велико вечерње“ уочи радосног празника увођења свете Богомајке у Храм Господњи.

Након празничне вечерње службе, уз присуство великог броја верника и монаштва Епископ је обавио чин монашења у „Малу схиму“ досада расофорне монахиње Нине Попара, као и две искушенице Ирене Симић и Биљане Чанади, на општу радост свих присутних и целе Цркве Божије.

Монахиња Нина је у „Малој схими“ задржала своје монашко име, сестра Ирена је добила име Марија, а сестра Биљана име Марта. Овим је празник Пресвете Богомајке најдостојније прослављен будући да је на тај дан и сама Пресвета Владичица била приведена и заветована на службу Богу.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на монашењу.