Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Дведесетдевета недеља по Духовдану у Љуљацима

Дведесетдевета недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

У дведесетдевету недељу по Духовдану Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу г.г. Артемије служио је свету архијерејску Литургију у манастиру светог Претече, у Љуљацима, уз саслуживање клирика наше Епархије.

Осим уобичајене побожне и молитвене атмосфере која је оплемењивала увек пун љуљачки храм, ове недеље, која претходи светом великом празнику Христовог Рођења – Божићу, Његово Преосвештенство је верницима наше богоспасаване Епархије у прогонству упутио беседу-посланицу. На светој Литургији у Љуљацима беседу Његовог Преосвештенства прочитао је присутним верницима протосинђел Варнава. У овој беседи, која је прочитавана у свим нашим катакомбама широм Србије, од Шар-планине до Барајева, Епископ је, најавивши предстојећи велики празник, позвао своју светосавску паству на духовне припреме над собом и својом душом, да дочек Богомладенца Христа ревносно приведе крају током ове седмице, предходнице светом Рођењу Христовом.

Са молитвеном надом да ће Господ дати снаге да испунимо благослов и апел нашег Архипастира, остајемо у трепетном ишчекивању празника којим обележавамо највећу радост која је дарована људима, свету и свеколикој творевини, видљивој и невидљивој, а то је оваплоћење Бога Логоса, Сина и Речи Божије, који је дошао у свет обукавши људску природу и Собом донео спасење целоме свету.

Инфо служба