Почетна / САОПШТЕЊА / 2012 / Обавештење

Обавештење

Print Friendly, PDF & Email

Иако у условима прогонства и егзила Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска наставила је са издавањем свог званичног гласила, часописа „Свети Кнез Лазар.“ Први број овог часописа након прогонства епископа Артемија и његовог монаштва са простора његове Епархије, издат је о Васкрсу 2011. као двоброј, 1. и 2. у прогонству, тј. као 67. и 68. број од почетка издавања. Септембарски број издат је са закашњењем као јединствени број, 3. тј. 69. по реду, а крајем године објављен је и децембарски број нашег часописа 4. тј. 70. по реду.

Уредништво часописа састављено је од уважених интелектуалаца из наше научне и црквене јавности, те часопис осим актуелних дешавања у Епархији и Цркви у опште, обилују корисним и едукативним чланцима и прилозима са широм тематиком из православног богословља, и уопштено вере и науке, особито историје, историје уметности и књижевности. Потписници ових чланака и есеја су, поред монаха наше Епархије, врхунски стручњаци у својој бранши, што часопис чини једним од озбиљнијих те врсте у нашој Цркви и земљи.

С обзиром да сви заинтересовани за овај часопис нису у могућности да га лично набаве, овде ће свако заинтересован моћи путем мобилног телефона или електронском поштом наручити неки од бројева часописа „Свети Кнез Лазар“, који ће наручиоцима бити достављени на кућну адресу. Овим ћете свакако помоћи и даље објављивање и штампу нашег епархијског часописа. Цена једног примерка часописа је 250 динара, овој цени додаје се и поштарина која се плаћа приликом испоруке поузећем.

Број телефона на који се часопис може наручити је +381 064 / 350 50 63 (звати у интервалу од 9:00 до 21:00 часова).

Адреса на коју се путем електронске поште може наручити часопис је: svetiknez@yahoo.com

Уредник часописа