Почетна / САОПШТЕЊА / У жижи збивања / Русија у канџама Екуменизма (видео)

Русија у канџама Екуменизма (видео)

Print Friendly, PDF & Email

Није случајно што у овом тексту пишемо баш о Илариону Алфејеву. Ко је он заправо? Иларион Алфејев се родио 1966. године у породици крштених Јевреја. Алфејев са патријархом руским Кирилом припада струји такозваних екумениста „Никодимоваца“, следбеника митрополита Никодима Ротова, који је 1978. године скончао на пријему у Ватикану, пред ногама папе Ивана Павла I. Ротов је био предводник екуменизма у РПЦ а његово духовно чадо и најбољи ученик, кога је баш он замонашио 3. априла 1969, садашњи је патријарх РПЦ Кирил Гунђајев.

Никодим Ротов је одлучио да Руску православну Цркву преда папском престолу. У својој каријери Ротов се бавио подмићивањем и сплеткарењем, надајући се да ће постати патријарх. Није тајна да је радио за КГБ, и радио је на том да преко њих испуни своје снове, да уједини РПЦ са католицима и да папа буде поглавар. Од њих је изнудио да РПЦ уђе у ССЦ (Светски савез Цркава). Отворено је служио са латинима, свесно нарушавајући канонска правила. На велике празнике Божић и Васкрс благословио је да са њим у олтару служи католички свештеник Јосиф Павилонис. У РПЦ је створена секта „Никодимоваца“, и сваки нови епископ је морао да прође обавезну обуку на Западу. Ни један епископ није рукоположен без његове дозволе. Пред рукоположењем у свештенство митрополит Никодим је свакоме постављао питање: „Обећаваш ли да ако ја пређем у католичанство, да ћеш и ти поћи за мном“? Какво страшно питање, и помраченост ума Никодима Ротова.

{gall}galerije/razno/alfejev/pap{/gall}

 

 

 

 

 

 

 

А када је 1978. године митрополит Никодим умро пред ногама папе Јована Павла I, њега је на месту главног идеолога МП и Митрополита лењинградског заменио други његов ученик, осим митрополита Кирила, будући „патријарх” Алексеј II Ридригер. Алексеј, агент КГБ-а од 1958. године, био је активни екумениста готово исто толико дуго као и његов духовник Ротов. Никодимови ученици не виде у његовој смрти последице гнева Божијег, него на сваки начин оправдавају свог „аву“ остајући доследни његовој екуменистичкој идеологији и јереси. Духовни ученици папољупца и јеретика митрополита Никодима Ротова су Алексеј Ридригер и садашњи Патријарх Кирил Гунђајев, обојица познатији као „КГБ патријарси“.

Из тог кадра екуменистичких епископа, на сцену је ступио и Иларион Алфејев, следбеник ове тројице горепоменутих екумениста, о коме смо почели да пишемо на почетку текста и враћамо се њему. Алфејев је и викар патријарха Московског и све Русије Кирила Гунђајева, и стални члан Синода РПЦ, као и председник Одбора за спољне послове Московске Патријаршије. Не сумња се да ће он бити наследник Кирила Гунђајева. Он је добио титулу почасног доктора богословског факултета Универзитета Каталоније, који се налази под патронатом римског Грегоријанског универзитета, у Барселони. Његова идеја налази се у једној његовој реченици: „Хришћанско пролеће наступа а 21. век ће видети исцељење раздељења међу хришћанима и обнову вере дара Божијега. Баш онако како су о томе проповедали Апостоли, и како је она сачувана преко Отаца“.

{gall}galerije/razno/alfejev/srb{/gall}

 

 

 

 

 

 

 

Иларион Алфејев је 2009. године посетио Владику Артемија, на Косову. Нико тада није ни претпостављао да је он водио тајне разговоре у Дечанима, који су за јавност као и за самог Владику Артемија до данас остали непознати. Међутим његов став по питању Владике Артемија откривен је 31. марта 2011. године на Богословском факултету у Београду, где је говорио о „расколима, и изнео свој став о случају бившег Епископа Српске Православне Цркве Артемија“. Дошао је да пружи подршку екуменистима из СПЦ: Амфилохију Радовићу, Иринеју Буловићу и њиховим следбеницима. Његови агресивни али перфидни наступи су све учесталији. Алфејев је изрекао отворену јерес (признавање латинских светих тајни и свештенства): „И током дијалога може се доћи до спознаје да смо ми православни и римокатолици ближи једни другима него са осталим хришћанским заједницама. Ми имамо разлика у погледу богословља, али не и у погледу социјалног учења. У условима кад секуларни свет оспорава између осталог традиционалне вредности породице, Православна и Римокатоличка црква могу позитивно да делују на очувању тих вредности“ – поручује Алфејев.

https://www.youtube.com/watch?v=vPviwpfJG0A

Отворени заговорник „Осмог васељенског Сабора“ не крије чињеницу да је он један од организатора истог. Поводом тога он је изјавио: „За сада није јасно хоће ли се разматрати на том Сабору нека вероучитељна или морална питања. У сваком случају, ако Сабор буде сазван, на њему ће бити представљене све Помесне Православне Цркве, а то значи, да ће тамо бити главе тих Цркава, епископи, и мислим да не треба очекивати, да ће се тамо десити издаја Православља. Управо обратно, тај Сабор помоћи ће учвршћивању позиције Православља у савременом свету“.

Иларион Алфејев је изазвао забринутост православних верника, који су упућени у припреме Свеправославног Сабора. Његов иницијатор је Константинопољски Патријарх Вартоломеј, осведочени екумениста, који је одавно објавио официјелни списак тема које ће се разматрати на „осмом Васељенском сабору“:

1. Православна дијаспора. Опредељивање јурисдикције православних обједињења изван националних граница.
 

2. Процедура признања статуса црквене аутокефалије.
 

3. Процедура признања статуса црквене аутономије.  

4. Диптих. Правила узајамног каноничког признања Православних Цркава.
 

5. Установљење општег календара празника.
 

6. Правила и препреке за савршавање тајинства брака.
 

7. Питање поста у савременом свету.
 

8. Веза са другим хришћанским конфесијама.
 

9. Екуменски покрет.
 

10. Допринос православља у утврђивању хришћанских идеала мира, братства и слободе

Својом изјавом Алфејев је ухваћен у лажи.

Подсетимо се да је седам Васељенских сабора сазивано из потребе да Црква пружи свој одговор на јереси које су значајно угрозиле учење и веру Цркве:

– први против аријанства
– други против духоборства
– трећи против несторијанства
– четврти против монофизитства
– пети против јеретичка три поглавља
– шести против монотелитства
– седми против иконоборства
– осми против???

Која јерес је озбиљно угрозила Цркву у ово наше време, сем екуменистичке јереси? Ако управо поборници те јереси организују сабор, може ли се он назвати „васељенским“? Надаље, све Васељенске саборе су сазивали цареви – Божији помазаници. Који је то цар који ће да сазове „осми“? Ко га је помазао, када и где?

Шта је о овоме говорио Јеросхимонах Кукша:

„Долазе последња времена. Ускоро ће бити екуменистички сабор под називом ‘свети’. Али, биће то осми сабор, који ће бити сабор безбожних. На њему ће се све вере ујединити у једну. Потом ће укинути све постове, монаштво ће бити скоро уништено, Епископи ће се женити. Нови календар ће бити уведен у Васељенској Цркви. Будите будни. Гледајте да идете у Божије храмове док су још наши. Ускоро нећете ићи тамо, јер ће се све изменити. Само изабрани ће то увидети. Људи ће наставити да одлазе у цркве, али ми ни у ком случају тамо не треба да идемо. Молим вас, стојте у истинској Православној вери до краја ваших дана и спасавајте се.“

Јеросхимонах Кукша, †1964

{gall}galerije/razno/alfejev/ekmn{/gall}

 

 

 

 

 

 

 

Илариона Алфејева смо видели са Бајденом, Бушом и осталим непријатељима Православља, а 30. септембра 2011. митрополит Алфејев био је на пријему код папе, и упутио отворени позив папи Бенедикту да ради на окончању 1000-годишњег раскола.

РПЦ је одавно загазила у свејерес екуменизма, а потврда за то је чињеница да се у Русији забрањују књиге професора Теодора Зизиса, познатог борца против екуменизма из Грчке.

Инфо служба