Почетна / АРХИВА / Шести братски састанак свештенства Епархије рашко-призренске у егзилу

Шести братски састанак свештенства Епархије рашко-призренске у егзилу

Print Friendly, PDF & Email

Усуботу, 21. октобра ове године, у манастиру Светог преподобномученика Харитона Косовског у Сурдуку, одржан је шести по реду братски састанак свештенства Епархије рашко-призренске у егзилу. Састанак је одржан након Свете Литургије коју је служио протојереј Жељко Марић уз саслужење јереја Горана Калушевића. Литургији су молитвено присуствовали Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу г. Ксенофонт и Његово Преосвештенство Хорепископ новобрдски и панонски г. Максим, свештенство епархије, монаштво и мањи број верника.

Радном делу братског састанка присуствовали су сви архијереји у епархији, скоро сви свештеници у епархији, изузев већег дела свештеника у дијаспори, и члан Епархијског савета архимандрит Варнава (Димитријевић).

Након уводне речи председавајућег – Епископа Ксенофонта, уследило је предавање јереја Ивице Тасића на тему „Духовна обнова или револуција? Српски средњи систем“. На ову тему се потом водио конструктиван разговор.

На састанку је било речи о релевантним питањима везаних за опште теме пастирског, односно свештеничког служења, Светим тајнама крштења и јелеосвећења, православном погледу на трансплатацију органа. Састанак је протекао у духу братске љубави и заједништва.

Уследила је трпеза љубави коју је приредило братство манастира.

Инфо служба