Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Свети цар Константин и царица Јелена – Љуљаци

Свети цар Константин и царица Јелена – Љуљаци

Print Friendly, PDF & Email

На дан када Црква прославља Свете равноапостолне цареве Константина и Јелену, велике угоднике Божије и ревнитеље за веру апостолску и отачку, Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету архијерејску Литургију у мaнастиру Светог Претече у Љуљацима.

На Божанственој Литургији саслуживали су му клирици наше богоспасаване Епархије, свештеници, свештеномонаси и свештенођакони, уз присуство светоимене пастве наше прогоњене, али силом и крепошћу Божјом живе и делатне Епархије рашко-призренске у егзилу.

На данашњи дан први талас од безакоња и безаконика прогнаног и избеглог монаштва кренуо је из светог манастира Црна Река, а наредних дана и остатак монаштва из осталих манастира наше матичне Епархије, верно свом канонском Eпископу Артемију, верног канонском поретку наше Цркве, и њеном догматском наслеђу, грубо нарушеном и невиђено гаженом током читаве протекле године у нашој Епархији од стране принудне синодске управе, чији узурпаторски остаци данас безвласно столују на трону Епархије рашко-призренске, који је окупиран и узурпиран на жалост и штету целе Српске Цркве и шире.

Молитвама Светих Царева које празнујемо нека би Господ Цркви Својој повратио мир и јединство, али само и искључиво јединство и мир на темељима исте оне вере отачке у којој су ови угодници Божији доследно ревновали за време свог земног живота.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.