Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Трећа недеља по Духовдану у Љуљацима

Трећа недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету архијерејску Литургију у Љуљачкој обитељи треће недеље по Духовдану, уз саслуживање клирика наше прогоњене Епархије.

Леп летњи дан, васкршња радост којом је украшена свака недеља празнована у Цркви, била је као и иначе отпразнована у пуном љуљачком храму, а касније и манастирској трпезарији.

Док на Косову, страшном судилишту, своју издају синодски и режимски властодршци у нашој држави која се распада, приводе крају, владика Артемије, као осведочени борац за Косово у Србији, чиста образа и мирне савести, наравно не без туге над страшном издајом, иако у прогонству, наставља свој свети пастирски рад крепећи својом молитвом, својом речју и својим животом верни српски народ, који спасење тражи у нашој Епархији у прогонству.

Верни народ потеран истинољубивошћу, верношћу вери наших светих предака и саблажњен безакоњем и одступањем од вере Православне од стране врха наше Помесне Цркве, у све већем броју своје спасење и духовно укрепљење и утеху налазе у катакомбама и манастирима наше богоспасаване Епархије.

Нека би Господ молитвама оних чију веру држимо и чувамо, светог Саве и светога Симеона, дао да се васцели Српски народ пробуди из духовног бунила у које је безбожни комунизам увео наш народ, и од духовне опсене, тј. екуменистичке и глобалистичке обмане чији су се посленици и пропагатори на штету Цркве увукли у њен сами административни врх.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.