Почетна / АРХИВА / Тужни Видовдан у Србији

Тужни Видовдан у Србији

Print Friendly, PDF & Email

Овогодишњи Видовдан обележен је великом тугом и болом у нашем народу, јер је тог дана Србији на место премијера наметнута Ана Брнабић, особа која својим отвореним неприродним и настраним опредељењем јавно промовише етику Содома и Гоморе. Трагичност овог догађаја увећава прегорка чињеница да је она за ступање на то место добила суптилну, али врло значајну, подршку Београдске патријаршије и патријарха Иринеја, и то у три наврата.

Прво, саопштењем Београдске патријаршије од 15. маја ове године, у којем се „прекорева“ лист „Блиц“ због тврдњи да се Српска православна црква меша у избор премијера, односно, да стопира избор Ане Брнабић на ту позицију, због њеног наведеног спорног опредељења. У саопштењу стоји да: „Српска Православна Црква не вири кроз туђе прозоре и не бави се приватним животом државних званичника.“[1] Свакако, оваквом тврдњом уредништво сајта Београдске патријаршије свесно пренебрегава општепознату чињеницу да опредељење Ане Брнабић није само лично и приватно, већ јавно и праћено њеним активним учествовањем у промовисању содомске, антихришћанске и неприродне етике.

Другом приликом подршку Ани Брнабић исказао је митрополит Порфирије. У медијима је осванула фотографија срдачног сусрета дотичног митрополита са новом премијерком, уз коју медији додају вест да јој је том приликом упутио пуну подршку. С обзиром да се митрополит до данашњег дана није оградио од оваквих медијских извештаја, нити демантовао објављено, остаје само једини логички закључак, а то је: да су медији, на жалост, у праву.

Трећа, суптилна, али медијски кључна подршка дошла је од патријарха лично, који се на прослави Александра Вучића, фотографисао са премијерком Аном Брнабић. Јасно је да поред мноштва гостију фотографисање са њом представља недвосмислену поруку подршке, коју патријарх Иринеј овим путем упућује новој премијерки. Барем је тако протумачена у медијима, који су уз поменуту фотографију додали наслове: „Благослов за премијерку“, „Благослов: патријарх и Ана заједно на пријему…“ Такође, ни овакве вести у медијима нису демантоване од стране Београдске патријаршије, нити од патријарха Иринеја лично. Због свега наведеног овакав поступак патријарха показује јавности да он против постављања овакве премијерке нема ништа.

Лицемерно је до крајњих граница да на Видовдан у Грачаници, патријарх додељује ордене многодетним мајкама, док је пар дана пре тога, на напред наведни начин, дао импликативну, али врло значајну подршку премијерки, која својим јавним опредељењем заступа антипородичне вредности.

Напред наведеним поступцима Београдска патријаршија и патријарх лично, под руку са глобалистима са Запада, ударају на духовне и биолошке темеље нашег народа, а то су хришћански морал и здрава породица.

Очигледно је, издаја вере православне, коју следовањем јереси екуменизма и Ватикану чини патријарх Иринеј, уз садејство и подршку осталих епископа екумениста Београдске патријаршије, свакако као последицу има издају и гажење свих, па и основних хришћанских и етичких начела, као и целокупног Јеванђеља Христовога. На наведени начин десило се небивало у историји Српске православне цркве, догодило се да су се духовни пастири и екуменисти из Београдске патријаршије преметнули у сараднике глобалиста, и скупа са њима постали отворени непријатељи сопственом народу.

Уредништво

———————————————————————–

[1]  http://www.spc.rs/sr/poruka_urednishtvu_blica_jeftino_ste_se_prodali