Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Ваведење у Љуљацима

Ваведење у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

На сам дан празника Његово Пресвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метпохијски у егзилу г.г. Артемије, служио је свету архијерејску Литургију уз саслуживање клирика наше Епархије.

Међу саслужитељима био је и настојатељ Севернокосовске катакомбе светог Саве Српског, јеромонах Јевтимије, који је овом приликом рукопроизведен у чин протосинђела.

Овај чин представља залог духовног укрепљења, пре свих оцу Јевтимију, као и нашем народу на Космету уз који он храбро одстојава у моментима када је тај исти народ остављен, не само до стране званичног режима у Београду, већ и од стране званичних, али узурпаторских црквених власти, како оних у Грачаници, тако и оних у Београду.

Ове црквене власти некаквим безбојним, неодређеним и двосмисленим саопштењима, наводне подршке Србима на Космету, покушавају да сперу мрљу коју као колаборационисти однарођеног режима у Београду и терористичке банде у Приштини, на себи носе.

Господу, Праведном Судији, Чији суд не касни, препуштајући и себе и све овде поменуте, молимо се Пресветој Владичици за њено усрдно и непостидно молитвено посредништво и заступање.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.