Почетна / Часопис „Свети Кнез Лазар“

Часопис „Свети Кнез Лазар“

sveti-knez-lazar

Часопис „Свети Кнез Лазар“ је часопис Епархије рашко-призренске у егзилу, покренут са намером да да свој допринос духовној обнови српског народа. Часопис излази тромесечно, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског у егзилу Г.Г. Артемија. Први број часописа објављен је далеке 1993. године. Часопис је редовно излазио до фебруара 2010. године, када је неуставном и неканонском одлуком СА Синода, Епископу Артемију одузета управа над Епархијом.
Часопис је васкрсао на Васкрс 2011. године. Први број у егзилу био је двоброј  67-68. Уредник часописа је хорепископ новобрдски и панонски Г.Г. Максим (Новаковић).
Радови објављени у часопису представљају право духовно благо којим се небо купује, часопису доносе велики углед и оправдавају му име. Ово духовно благо часописа, уредништво сајта жели да раздели многима на тај начин што ће, на овој страници сајта, у ПДФ формату, објавити све досадашње бројеве часописа.

У досадашњем периоду излажења часопис је, сваким својим бројем, сваком својом страницом, остваривао своју намену – додавао је своје две лепте у хазну духовне обнове нашег народа. Верујемо да ће и у наредном периоду успешно обављати своју мисију.

Уредништво

У току је припрема осталих бројева.