Почетна / САОПШТЕЊА / 2011 / Чудо у дому о. Небојше

Чудо у дому о. Небојше

Print Friendly, PDF & Email

Чудо Божије, које се пројавило кроз свету богојављенску водицу

За оне који нису у току, подсећамо на немили догађај који се десио на Васкрс 23. априла 2011. године, у кући (подруму) оца Небојше Стевића (клирика Рашко-Призренске Епархије – у егзилу) – у селу Драгобраћа код Крагујевца, када је непознато лице бацило експлозивну направу у кућу, тј. у подрум те куће, при чему је све што се налазило у подрумској просторији изгорело.

Након неколико месеци од избијања пожара у подруму куће, оцу Небојши је одобрено од стране полиције, чишћење подрума од остатака паљевине. При том чишћењу је дошло до изненађујуће ствари, а тиче се једног открића чуда Божијег.

Ради се о следећем:

При том чишћењу и избацивању из подрума изгорелих ствари, отац Небојша је наишао на пластичне балоне (од 5-6 литара) који нису изгорели, иако је све око њих изгорело. У окружењу тих пластичних балона су се налазиле стаклене тегле са зимницом, тањири, чаше и остало посуђе од порцелана и стакла и све је било стопљено или распукло у ситне комаде. Као највећи показатељ температурне силе, је метални бицикл са алуминијумским точковима, на којим се сва гума истопила, алуминијумски бандаши пукли, па и сами почели да се топе. Све то се види на сликама у прилогу, као и сама распукла монта на плафону, која исто потврђује да је била врло висока температура.

У поменутим пластичним балонима, који су од (познато је) врло танке пластике, оно што није дозволило да тај најслабији материјл у подруму буде упаљен и истопљен је управо садржај који су ти пластични балони имали у себи, а то је света Богојављенска водица. На фотографијама, поред тих пластичних балона, је постављена поменута изгорела бицикла на којој се види тај део алуминијумског бандаша који је почео да се топи, а такође се види и распукла монта од силне температуре. Јасно је, да су алуминијум и монта много тврђи материјали и са много вишом тачком топљења и пуцања од танке пластике поменутих пластичних балона у којима је била света Богојављенска водица. Напомињемо и то, да су остале тегле, флаше и балони у којима је стајала нека течност, а које су биле изложене пожару, потпуно изгореле, претворене у пепео, а течност која је стајала у њима, такође, потпуно испарила и нестала. Наравно, поред свега што смо до сада објашњавали, сваком је јасно да је од огромне топлотне енергије, све испуцало, све истопљено, све испарило и у пепео претворено, а оно што је једино против свих закона физике и сваке логике, остало – само назначено, да је било у високој температури (јер су се пластични балони само мало скупили и огаравили), је управо, света Богојављенска водица која је остала у истом својству и у истој амбалажи – пластичним балонима.

Овим писмом и сликама које сведоче све предходно описано, желимо, да и са другима поделимо радост коју смо ми доживели, схвативши, да се и те васкршње ноћи, која је после бацања експлозивне и запаљиве напараве у подрум и после једва угашеног пожара и начињене велике материјалне штете, под гомилом пепела, попуцалих стакала, керамике, монте и свега осталог – ипак, Бог јавио и објавио, Своју силу.

Инфо служба

{gall}galerije/cudonebojsa{/gall}