Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Шеста недеља по Духовдану у Љуљацима

Шеста недеља по Духовдану у Љуљацима

У шесту недељу по Духовдану у Љуљачком манастиру Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски г.г. Артемије уз саслуживање клирика наше Епархије.

И овом приликом је Епископ испуњујући своју пастирску и очинску дужност еванђелском поуком и словом духовно обскрбио и нахранио присутну паству. Своје надахнуте речи у којима је тумачећи еванђелски наук Христа Богочовека поучио присутне, изговорио је пред свој одлазак у далеку Америку, у посету Србима у расејању.

Овим својим путовањем епископ Артемије као неуморни трудбеник на њиви светосавској, у коју упадају лупежи са намером да је покраду и оштете, показује своју пастирску бригу, старање и ревност за сваку душу жељну чисте Православне вере и духовности, ма где се она налазила.

Срби у дијаспори, иако физички далеко, духовно су близу својој матици по својој ревности и жељи за неисквареном вером отачком, и свесни су да им узурпаторски административни врх СПЦ уместо чисте воде Православља нуди мутну и отровну воду екуменизма, у којој поједини јересујући епископи покушавају да разводне целебну спасавајућу чисту воду Православног учења и вероисповедања. Из тог разлога владика Артемије је позван у посету од стране светосавске дијаспоре у Америци и Канади, и на тај позив он и одговара савесно и очински, будући тренутно у посети поменутим Србима у дијаспори.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.