Почетна / САОПШТЕЊА / 2016 / Нове рубрике на сајту

Нове рубрике на сајту

Print Friendly, PDF & Email
У наредном прилогу доносимо краћи приказ нових рубрика на сајту. Нове рубрике су уведене на предлог наших епархиота. Њиховим ангажовањем ће се редовно и ажурирати. Овом приликом захваљујемо свима који су дали корисне предлоге и учествовали у креирању нових садржаја.

„Дечији кутак: Кажи мени ђаче“

Дечији кутак
Велико светило Цркве Божије Свети Јован Златоусти говори родитељима:

И када бисмо читав живот провели у срећи, опет бисмо били строго кажњени ако се не бисмо постарали за дечије спасење. Деца нису случајан добитак и ми смо одговорни за њихово спасење„.

Велика је одговорност родитеља у васпитању деце. Да би родитељи своју децу подизали у „васпитању и науци Господњој“ и сами морају имати страха Божијег у себи, морају имати љубави према Богу, која се, по речи Господњој, огледа у вршењу заповести Божијих: Ко има заповести Моје и држи их, то је онај који ме љуби (Јн. 14, 21).

Ако родитељи имају љубави према Богу, та љубав ће се, кроз поучну реч, врлински пример и топлу родитељску молитву, пренети и на децу. Као што сунђер упија воду, тако и чисто дечије срце упија љубав према Богу од својих родитеља. Та „вода божанске љубави“ постаје  у њима извор воде која тече у живот вечни (Јн. 4, 14).

Најлепши украси свих катакомби епархије у егзилу управо су деца христољубивих родитеља, различитог узраста. Богу хвала, њихов број није мали. Ови мали анђели, који се, о благодати! од пелена причешћују пречистим и пресветим Тајнама Христовим, уливају наду да ће наш српски народ остати Христов до краја света. Због тога су ови мали христоносци наша радост и наша нада, наши анђели и наши апостоли, који заслужују да се један кутак нашег  сајта посвети њима.  Тај дечији кутак на сајту носиће име „Кажи мени ђаче“. Овим новим одељком на сајту желимо да помогнемо родитељима да децу васпитавају у православном духу, тј. да на чистим таблицама детињег срца, златним словима, упишу име Христово – да их учине богоносцима. Заиста, нема другог имена под небом данога људима којим би се могли спасти (Дап. 4, 12). Свако друго име доноси само смрт и трулеж. У врелој пустињи људске историје васкрсли Господ  Христос је једини отворени и непресушни извор, који тажи жеђ, освежава и оживљава.

Њега, извора живота и мудрости, чудесног Господа Христа, молимо да нам буде помоћник у креирању садржаја „Дечијег кутка“, како би он донео духовну корист и родитељима и деци. Амин. Боже дај.

 

sharkanew

 

„Са Косова зора свиће“

Са Косова зора свиће
Још један нови одељак на сајту носи назив „Са Косова зора свиће“. Овде ћемо објављивати писма и прилоге наше браће и сестара са Косова и Метохије, који описују живот Срба у енклавама у овом тешком периоду окупације. Ова писма и прилози треба да буду својеврсни сведоци наде и апостоли најновијег страдања нашег народа. Овим одељком желимо да подгрејемо љубав и сећање наших епархиота према страдалној браћи на Косову и Метохији. Улаз у одељак ја преко истоименог банера у дну десне колоне сајта. Молимо браћу и сестре са Косова и Метохије да, за овај одељак, уредништву шаљу писма и прилоге на меил адресу: urednik.info@gmail.com

Уредништво