Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Деветнаеста недеља по Духовдану у Љуљацима

Деветнаеста недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

Љуљачка светиња и верници који су у њој потражили духовно укрепљење и радост Царства Небеског били су и ове, деветнаесте недеље по Духовдану, благословени служењем свете архијерејске Литургије од стране његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијког г.г. Артемија, уз саслуживање клирика наше Епархије.

Након свете Литургије Епископ је по обичају одржао надхнуту беседу подсетивши верне на еванђелску истину да је, како је речено у архипастирској беседи познање Христа као истинитог Бога у ствари тајна човека, и смисао човека, смисао због којег је човек створен.

Познање Христа као истинитог Бога дубоко је повезано са познањем истините вере православне и живљењем у њој. Отуда и потреба исповедничког следовања епископу Артемију у мору отвореног или прећутног издавања и одрицања српских архијереја од те и такве вере, вере светог Саве и светог кнеза Лазара. Јер по речима Епископа „ван те вере, ван Цркве православне, све друго су заблуде, неистине и лажи, које не дарују живот вечни и спасење људима… јер само ће нас истина ослободити“. (Јн. 8. 32).

Зато није ни чудо, нити је изненађује што се та издаја основне духовне вредности нашег светосавског народа од стране црквених пастира пројектује у нашој држави, чије руководство отворено издаје сопствену земљу и сопствени народ на Косову и Метохији, предајући и народ и земљу у руке наших најгорих непријатеља.

Покајање као излаз из свих безизлаза, по речима преподобног Јустина, остаје и нама једини излаз и нада. Ко има уши да чује нека чује!

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.