Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Прва Литургија у катакомби Покрова Пресвете Богородице у Франкфурту (Немачка)

Прва Литургија у катакомби Покрова Пресвете Богородице у Франкфурту (Немачка)

Print Friendly, PDF & Email

На молбу светосаваца на привременом раду у Немачкој Епархија рашко-призренска у егзилу основала је своју нову катакомбу. Катакомба је посвећена Покрову Пресвете Богородице и налази се у Франкфурту (Адреса: Am Hohen Weg bb Frankfurt, тел.: 0176-40466257). 

У суботу, 3/16. јуна, обављено је освећење поменуте катакомбе. Освећење је обавио протосинђел Иринеј (Ристић), сабрат манастира Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву,  уз саслужење  настојатеља манастира Свих српских светитеља у Гринбаху (Аустрија) протосинђела Димитрије (Ђоковића).

У Недељу 3. по Духовдану, 4/17. јуна, у катакомби је одслужена прва Света Литургија. Литургију је служио протосинђел Димитрије (Ђоковић) уз саслужење протосинђела Иринеја (Ристића). Литургији је присуствовало око 60 верника. Многи од њих сјединили су се са Господом кроз Свето Причешће.

Након Литургије уприличена је трпеза љубави за све присутне.

Поменимо и то да је у Франкфурту, у суботу, 3/16. јуна, одржано предавање на тему: “Екуменизам и савремена искушења“. Говорници су били:  протосинђел Иринеј (Ристић), протосинђел Димитрије (Ђоковић), Милоје (Стевановић), ктитор манастира Светог Николаја у Лозници код Чачка, и Милош (Стефановић), ктитор манастира Светог архиђакона Стефана у Ариљу.

Овим радосним догађајима обележено је рођење нове катакомбе ЕРП у егзилу у Немачкој, која нека би била на утеху и спасење светосавцима у Франкфурту и целој Немачкој. Амин. Боже дај.

Инфо служба