Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Недеља раслабљеног у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву

Недеља раслабљеног у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву

Print Friendly, PDF & Email

У Недељу о раслабљеном, 6/19. маја, када смо прославили и празник Преноса моштију Светог Саве, првог архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву.  Епископу Артемију су на Литургији саслуживали: Његово Преосвештенство Хорепископ хвостански и барајевски Г.Г. Наум, архимандрит Варнава (Димитријевић), протојереј Жељко Марић, протосинђел Дамјан (Ковачевић), протосинђел Иринеј (Ристић), протосинђел Игњатије (Станић), јереј Жељко Јовановић, јерођакон Паладије (Матић), јерођакон Дионисије (Морачанин) и јерођакон Методије (Ђурђевић). Литургији је присуствовало око 300 верника. Неки од њих су се сјединили са Господом кроз Свето Причешће.

Након Литургије Владика Артемије је поздравио протосинђела Дамјана, настојатеља манастира Светих српских просветитеља у Детроиту (САД), који је након четири године поново у Србији, а потом се отац Дамјан обратио пригодном беседом тумачећи Јеванђелску причу о раслабљеном.

Уследила је трпеза љубави за све присутне у току које је Владика Артемије говорио о правим људима (везано за недељно Јеванђеље), а потом се осврнуо и на данашње стање у нашем народу.

Инфо служба