Почетна / АРХИВА / Исповедање вере са Свете Горе Атонске

Исповедање вере са Свете Горе Атонске

Print Friendly, PDF & Email

za-anatemuЈер се срцем вјерује за праведност, а устима се исповеда за спасење (Рим. 10, 10).

А ово је суд што је светлост дошла на свет, а људи више заволеше таму неголи светлост; јер њихова дела бијаху зла. Јер сваки који чини зло мрзи светлост и не иде ка светлости, да се не разоткрију дела његова, јер су зла. А ко истину твори, иде ка светлости, да се виде дела његова, јер су у Богу учињена (Јн. 3, 19-21).

Вартоломејев мрачни лажисабор је прошао, али Вартоломејска ноћ и даље траје. Називамо је Вартоломејском зато што ју је сазвао и на њој председавао Вартоломеј јересиарх- језуитски ученик „Источног Папског Института“. Мрачни, јер се бавио мрачним темама – пакленим идејама, састанци су одржавани у тајности, као пљачке у ноћи, попут Билдербершкe групе.

Лажисабор, јер јеретици руже Божанску Истину, укидају Православну саборност и одбацују Светоотачку традицију.

ana

– Лажисабор, јер га нису сазвали Православни него јеретици и масони;
– Одржан не ради добробити Православља него зарад његова скрнављења и уништења;
– На њему одобрене неправославне догме јеретичким и богохулним наводима: признањем „постојања других цркава“,  упркос Символу вере, нарушавајући Догмат о Цркви;
– „Легализовао“ екуменизам антихриста и „Светски савет цркава“ (светски скуп јереси);
– Укинуо речи „јерес“ и „јеретици“ противно анатемама Светих Сабора;
– Екумениста Јован Пергамски предложио могућност да се размори питање „истополних бракова“ и др.

Ово је јеретички и разбојнички лажисабор а не „Свети и Велики сабор“, како га називају сами јеретици екуменисти. Сви Свети Сабори су се сабирали и били вођени Духом Светим – „Изволи се Духу Светом и нама” (Дела ап. 15, 28). Свети Дух не може да буде у садејству са онима који су против Христа, екуменизмом или било којом другом јереси ! Тврдити супротно јесте јерес и богохуљење!

Стога, сведочим чврсто и непоколебљиво да је Вартоломејев скуп – безблагодатан, јеретички и богохулни ! По речима светог Максима Исповедника: „Благочестиво правило Цркве зна као свете и потврђене Саборе оне које је потврдила правилност догматâ”.

Главни циљ Вартломејевог лажисабора : увести у у учење Православне Цркве ђавољу свејерес екуменизма, и тако завести Православне Хришћане, припремајући их да прихвате антихриста. Промовишућу екуменизам преко Вартоломејевог надсаборског органа прослеђују директиве „ниже“, у Поместне Православне Цркве. Нека Бог запрети онима који саблажњавају Православне Хришћане!

Врше се тајна безакоња: На лажисабору свештеник сатанин – језуита „папа“ Франциско испред свих окупљених епископа и патријараха назван је „Његова Светост Папа- Римски“, и сви су то прећутали, без приговора да је папска „црква“ лажна – тако потврђујући да је сматрају  чистом, благодатном црквом са благодатним свештенством и архијерејима, коју предводи „Његова Светост Папа Франциско Римски.“ Наравно, нису сви епископи били тамо да би проповедали по свом личном уверењу, али њихово ћутање и учешће на сабору злих, ставља их у  улогу ђавољих причасника.

Лажисабору присуствовали су јеретици паписти, монофизити и несторијанци, али не као окривљени, као што је било на Васељенским саборима, већ као представници “других хришћанских цркава „.

Архијеретик Вартоломеј назвао је јеретицима све Православне који не признају и не прихватају одлуке Критског разбојничког сабора . Заиста у Вартоломејском ноћи заводе се и уништавају људске душе!

o

Јересиарх Кирил Гундајев, попут језуита лукав, није отишао на лажисабор, али по свему учествује у овој помрачини, прихвативши и представљајући  јеретичке документе из Шамбезија на Ахијерејском сабору РПЦ , у фебруару ове године. И да својим ћутањем не бисмо постали саучесници у јереси и јеретици, морамо осудити и одбацити чињеницу која је од самог почетка осуђена и одбачена Духом Светим , из уста Светог Апостола Павла и Светих Отаца:

Али ако вам и ми или анђео с неба проповиједа јеванђеље друкчије него што вам проповиједасмо, анатема да буде!Као што смо већ рекли, и сада опет велим: ако вам неко проповиједа јеванђеље друкчије него што примисте, анатема да буде! (Галатима 1: 8-9)

Правило 1, Другог Васељенског Сабора : Свети Оци сабрани у Константинопољу (Цариграду), одредили су да се не одбацује вера три стотине осамнаест Отаца сабраних у Никеји у Витинији, већ да она ( вера) остане чврста; да се анатемише свака јерес а посебно евномијани или евдоксијани, и полуаријанци или духоборци, и савелијани, и маркелијани, и фотинијани, и аполинаријевци.

Правило 1, Шестог Васељенског Сабора : „… Одбацујемо и предајемо анатеми све оне које су они одбацили и анатемисали као непријатеље истине и као такве који су узалуд устајали против Бога и који су желели да неправдом замене истину. А ко не чува и ко не прихвата све поменуте догмате побожности, и ко не мисли и не исповеда (веру) на овај начин, него жели да оповргава догмате, нека буде анатемисан по наредби која је већ издата од поменутих светих и блажених Отаца; такви нека буду избрисани из имена хришћана, нека буду као туђинци, нека буду изопштени и избачени. И после овога, ми коначно утврђујемо да се не сме ништа додавати ономе што је већ установљено, као и то да се ништа не одузима. Другачије од овога нисмо могли ни поступити.. „

По овим Прописима Свети Дух и Свети Оци анатемисали су све јереси! Шта је анатема, можете видети у тумачењу Првог правила Другог Васељенског Сабора епископа Никодима Далматинско-Истарског.

Данас, како би остали Православни Хришћани, неопходно је да осудимо Вартоломејев лажисабор и јеретичке докумената, као што су: „Основни принципи о односу РПЦ са инославнима,2000. године“; Исход Међурелигијског Самита 2006.; екуменистичке документе из Шамбезија 2015-2016. године и јеретичке документи Критског лажисабора. Нужно је да осудимо већ осуђени екуменизам и екуменисте јеретике, и прекинемо сваку молитвену заједницу са њима.

Не идите на службе епископа и свештеника који нису анатемисали свејерес екуменизма и јеретичка документа.

Не идите на службе оних који настављају да помињу јересиарха Кирила и Вартоломеја или друге Предстојатеље и архијереје Помесних Православних Цркава, које су усвајањем докумената Вартоломејовог лажисабора потврдили свејерес екуменизма.

Епископи који су били на лажисабору и који нису потписали јеретичке документе треба да се покају и да осуде јеретичка документа и нека не опште са онима који су одобрили јерес и који је подржавају.

Епископи који нису били на лажисабору у обавези су да га осуде, као и јерес и јеретичке документе и да прекину свако општење са екуменистима.

a

Из ког разлог да се данас не одлази у храмове где се помињу екуменисти, јер у екуменизам нису укључени од јуче , већ дуги низ година, а свих ових година се помињу у Русији, и на Светој Гори?

На предсаборским конференцијама у Шамбезију 2015-2016. године., на Архијерејском сабору , 2-3 фебруар 2016. године, на Вартоломејевом лажисабору – кроз документа, јеретичко учење „потврђено“ је као учење Православне Цркве. Данас безакоње екумениста стиче екуменски карактер , јер су пред светом потписани јеретички документи који искривљују Истину Христову. Екуменисти са ароганцијом покушавају да подметну своје бестидне јеретичке измишљотине Православној Цркви, намећући их као обавезне за православне. Имплантацијом ђавоље јереси  желе да заведу и лише вечног живота много православних хришћана.

Данас смо ми Православни у прилици да изаберемо: да одбијемо јерес, или да је тихо прихватимо, помињањем јересиарха; Остати православним или постати тихи саучесник у јереси; остати исповедник Христов или остати послушан лажипатријарху-јеретику.

Сви ми већ дуго гледамо јеретичка безакоња Кирила, Илариона, Вартоломеја и других екумениста. Због тога можемо и сами бити оптужени за апостасију : због нашег немара, млакости, недостатка ревности према Богу и неодлучности да се да носимо са јеретицима, као да су нам руке везане , а они су бестидни у одржавању својих јеретичких саборовања.

Све смо свели  на чињенице да „их по икономији можемо помињати“, да је „то њихов лични грех, а наша је вера Православна“, да „они својим ставовима не утичу на учење Цркве“, да „никог нинашта не приморавају, да свако сам одлучује о себи “ итд. Али данас је ситуација доведена до крајње границе: Свето Православље или религија Антихриста – екуменизам ! Са Христом или слуга Антихриста! Благодатна Вера или зловерје!

1467401404_12-vn1 (1)Драга браћо и сестре, не можемо вас уљуљкавати у обмани , нити можемо сакрити истину од вас. Ми вам не можемо то прећутати.

Ми морамо као пастири Бога Живога да бринемо о стаду Христовом, зато узбуњујемо, трубимо, будимо вас, упозоравамо, позивамо на покајање од малодушја, кукавичлука и издаје вере, у исповедање, у битку за Свето Православље. Сваки Хришћанин у Васељени је пред великим испитом. Сваки епископ, свештеник, ђакон,  или мирјанин, свако од нас мора да исповеди да је православан а не некакав екуменист, али да то докаже тако што ће прекинути сваку везу са екуменистима и онима који су са њима повезани.

Данас је потребно поставити  питање:  Ако помињу јеретике, онда где да идем у цркву и где да се причешћујем?

Данас морамо усрдно да се молимо и тражимо пут: Како да одржимо чистоту православне вере, да не постанемо саучесници јеретика и и не издамо Христа? Него иштите најприје Царство Божије и правду његову, и ово ће вам се све додати. (Мт .6, 33). Сви дарови су у Бога нашега и Он ће великодушно излити милост на народ свој.

Наступило је време када се за чистоту Светог Православља мора патити и пострадати, отворено се ухватити у коштац са екуменистима и језуитима, онима који служе Јеврејима и са њима припремају долазак Антихриста. Мученичким венцем крунисаће Бог скромне и оне који Га искрено воле. Мучеништво – подвиг изнад људске природе, а на њега узводи сам наш Господ Исус Христ. „ понизих се, и спасе ме. “ (упор Пс.114: 5.)

Господе, нека буде воља Твоја! Мајко Божија, упути нас на добра дела!

Боже благослови! Богородице укрепи!

Од јеретика се треба оградити  15. правилом Цариградског двократног сабора,  не помињати их и по правилима светих Отаца не имати никакво општење па ни евхаристијско са онима који саслужују са њима и помињу их.

Свети преподобни Теодор Студит: „Забрањено је Православнима помињати на Божанственој Литургији онога који се представља као православан, а не престаје да има општење с јеретицима“. Свети апостол говори:“ Чаша благослова коју благосиљамо није ли заједница Крви Христове? Хљеб који ломимо није ли заједница Тијела Христова? Јер смо један хљеб, једно тијело многи; јер сви у једноме Хљебу имамо заједницу“ (1. Кор. 10, 16-17).

Свети Јован Дамаскин: „Стога се свом снагом чувајмо да не примамо причешће од јеретика – αερετικων, нити да им дајемо. Јер Господ каже: Не дајте светиње псима, нити мећите бисера свога пред свиње (Мт.7, 6), да не постанете учесници њиховог зловерја κακοδοξιας (=злоучења) и осуде. Јер ако заиста бива сједињење са Христом и једног са другим, онда се заиста добровољно сједињујемо и са свима онима који се заједно са нама причешћују. А то сједињење збива се добровољно, не без наше сагласности. Јер сви смо једно тело, пошто се од једног тела причешћујемо, као што вели Апостол (1. Кор. 10, 17).

 

Свејерес екуменизма. Анатема! Анатема! Анатема!

Екуменистички јеретички документи: Став Руске Православне Цркве према екуменистима јеретицима. („Основни принципи о односу РПЦ са инославнима, 2000. године“; Исход Међурелигијског Самита 2006 године.; Однос екумениста према другим јеретицима ( „Однос Православне цркве према остатку хришћанског света“). Анатема! Анатема! Анатема!

Вартоломејски екуменистички лажисабор. Анатема! Анатема! Анатема!

Екуменисти, паписти, монофизити, несторијанци, англиканци, протестанти и сви остали јеретици. Анатема! Анатема! Анатема!

Језуити, сатанисти, масони и све слуге антихриста и сотоне. Анатема! Анатема! Анатема!

Драги оци, браћо и сестре у Христу, сачувајмо нашу Православну Веру незаражену губом јереси, у светости, непорочности, и свакој чистоти, какву нам је оставио наш Господ Исус Христос, како су нам је оставили Свети апостоли и Свети Оци. Од очувања чистоте наше вере зависи наше спасење и заједница са живим Богом. У јеретика нема спасења, не постоји заједница са Богом, нема Светих Тајни, просвећења благодаћу Духа Светога. У јеретика је искривљена вера безблагодатног, оштећеног духовног живота који рађа – ђавољу гордост, прелест и ропство демонима.

Ст Марко Ефески: „Јеретик је и подлеже законима против јеретика, свако ко и мало одступа од Православне Вере.“

Али ко је јеретик, конкретно? Гундајев Кирил, Иларион Алфејев , Вартоломеј из Истанбула и њихови истомишљеници. На њихове службе не одлазите!

za takst

А како они свештеници који помињу јеретике, постоје ли тамо Света Тајинства?

Наш став је ово: Ми смо деца Руске православне цркве, Руска црква је наша Мајка. По пророчким речима Св. Серафима Саровског нечастиви су епископи и други свештеници, а Руска Црква је Света и непорочна, тако да нећемо рећи да Руска црква нема благодати и негирати постојање Светих Тајни као што то није учинио ни баћушка Серафим.

Обраћамо се и позивамо све вернике Руске православне цркве да одбаце јерес, прекину свако општење са јеретицима и остану верни светоотачком Православљу! Одуговлачење и наставак дијалога са јеретицима гура човека у помрачину јеретичку, где он губи своју духовну снагу, умереност и храброст, и у сталном је компромису – између Светоотачке Вере и своје укаљане савести. Човек заглиби у јеретички муљ , стоји тамо, а да ли је довољно снажан и хоће ли имати прилику да одатле побегне.

Останете ли у заједници са јеретицима, пре или касније, они ће вас лишити благодати Духа Светога, и припремите се на следеће: „А страшљивима и невјернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт“. (Откривење 21: 8)

Св. Јован Шангајски: „Свако одступање од православља је вид духовног оштећења , и слабљење духовних снага. Стога, оног који одступа од Православља а притом одвлачи и друге Црква одсеца од себе, исто као што се одсеца део тела оболео од рака или друге опасне болести, одсеца их да би од инфекције заштитила здрави део тела“.

На грчком језику , изражава се речју „анатема“, што значи „одлучење (искључење) из Цркве и предају на милост или Суд Божији. Истовремено, моли се да  се заблудели покају и  врате на  пут истине , да је познају и да је прате.

Руска црква није само један архијереј. Сав руски народ – свештеници, монаси и мирјани, чувају Светоотачко Православље – имају правo на истинско исповедање Вере Христове, чак и ако су изашли из храмова где се помињу јеретици, или служе Свету Литургију код куће, чак и ако нису свештеници, а сабирају се на молитву – они су чада Руске православне цркве, они су деца Божја, деца Цркве Христове.

Отац Серафим је рекао да је наша Црква Света и без мане. Руски народ љуби Христа до смрти! И за ту врсту љубави Господ дарује све – благодат Своју, Победу и Живот Вечни!

Данас, да би се Света Православна Вера сачувала неукаљаном, морамо одбацити страх од јеретика и престати да их помињемо, игноришимо их и немојмо их удостојити нашег учешћа на боголсужењима и Светог Причешћа. Неопходно је много трпљења. Наш Православни Руски Цар је већ близу, и са њим ће бити сазван Православни Сабор, на којем ће Свето Православље победити, а све јереси, јеретици и ђавоља недела ће бити анатемисана.

da

Браћо и сестре, тражите верне свештенике који не помињу јеретике. Ако ће те се у том случају ређе исповедати и приступати Светом Причешћу , истрпите Христа ради, и немојте бити у заједници са јеретицима Кирилом и Вартоломејем, са њиховим истомишљеницима, нити са онима који их помињу.

Бог никада неће напустити свој народ – оне који одбацују ђавола и сва његова дела, оне који су изабрали Христа и Христов Крст. Бог нас ревносно воли, Он жели да припадамо Њему, како би чували нашу Богооткривену и Богомдаровану Православну Веру. Само су Православље и Православни у Христу! Они који су у јереси, и у заједници са јеретицима, у непокајаном смртном греху, они су у оковима Сатане!

Бог вернима – Православнима даје све! Бог дарује Своју благодат и трпљење , дарује верне пастире , дарује Свете Тајне , даје победу над јереси, даје победу над грехом и страшћу , даје победу над смрћу – Васкрсење, дарује вечни и благословен живот са Њим  у Царству Своме!

Православни, милошћу Божијом смо изабрали Христа, јер је Он нас изабрао! Изаберите Крст Христов и Страдално Православље! Одбацимо све ђавоље јереси и улагивање пред екуменистима!

6/29 јун  2016 године,  Пренос моштију Св.Теофана Затворника
18 јун/1 јул 2016 године,  Икона мајке Божије „Богољубовска“

Јеросхимонах Рафаил (Берестов), Света Гора Афон
Јеросхимонах Онуфрије (Стебелев-Веласкес) са са духовним чадима, Света Гора Афон
Јеросхимонах Пантелејмон (Антошин) са братијом, Абхазија
Јеросхимонах Херувим (Трајковски), Македонија
Јеромонах Пајсије (Рабровалиев), Македонија
Свештеник Владимир Нестеренко, Русија
Јерођакон Гаврило (Кондрашов), Русија
Јерођакон Дамјан (Ценов), Света гора
Монах Дамјан (Михалевич), Света гора
Монах Ермоген (Кобзарев), Света гора
Монах Григорије (Бордун), Света гора
Монах Јефрем (Пишиков), Света гора
Монах Сергије (Хожаинов), Света гора
Послушник Јован (Август), Света гора
Послушник Алексеј (Третјаков), Света гора
Послушник Јован (Гиљ), Света гора

Схимонахиња Макрина (Чикина), Абхазија
Монахиња Тавита (Блинова), Абхазија
Посл. Леа (Куру), Абхазија
Монахиња Антонија (Егорова), Русија
Монахиња Вера (Доме), Русија
Монахиња Амвросија (Евтодиева), Русија
Посл. Ирина (Павлова), Русија
Посл. Ана (Ермолаева), Русија
Посл. Марина (Новоселова), Русија
Посл. Ирина (Никонова), Русија
Посл. Евгенија (Николаева), Русија
Матушка Лидија Нестеренко, Русија
Фотинија Стебелева, Бугарска
Алексеј Добичин, Русија

 

Извор: 3.rm