Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Недеља Пета по Духовдану – Љуљаци

Недеља Пета по Духовдану – Љуљаци

Print Friendly, PDF & Email

У Пету Недељу по Духовдану Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу г.г. Артемије служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру светог Јована претече у Љуљацима, уз саслуживање клирика наше Епархије.

Духовни рат који се води на бојишту Цркве Христове, са најзлославнијом од свих досадашњих јереси, са јереси екуменизма, само је наставак духовне борбе коју на пољу своје душе и свог спасења сваки хришћанин води у име Бога. Управо из тог разлога Његово Преосвештенство је и овом приликом у својој очинској беседи позвао верни народ наше епархије на ревновање у тој унутрашњој, духовној борби, у борби са грехом, како би били спремни и на одолевање нападима јереси екуменизма и осталих непријатеља, који немислосрдно устају на Христа и Цркву Његову.

У овај дан Света Црква прославља и свете угоднике, светог Андреја Критског, свету Марту мајку светог Симеона Дивногорца и свету Царску породицу Романов, Николаја, Александру, Олгу, Татјану, Марију, Анастасију и Алексеја, на које је владика Артемије указао као пример побожности за сваку православну душу.

Њиховим молитвама нека би свима нама Бог даровао снаге за духовну борбу како са нашим слабостима и страстима, так и са великим грехом јереси екуменизма која тренутно угрожава нашу Цркву.

Инфо служба

Овде прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.