Почетна / ЧЛАНЦИ / Писма читалаца / Ајте ви ајте, ја ћу кад се ви вратите!

Ајте ви ајте, ја ћу кад се ви вратите!

Print Friendly, PDF & Email

Покрај реке Глине под Петровом Гором живели су Кордунаши, некада Срби православне вере. Једнога дана, моја баба Марика седећи пред кућом угледа жене како у новоме `руву` иду ка цркви.

Жене је позваше „Ајмо Маро на УНИЈУ!“

„`Ајте ви, `ајте, ја ћу кад се ви вратите.“

Оне се никад нису вратиле. Из глинске цркве вратио се само Љубан Једнак. Он је ‘претеко’ од свих Срба православаца који су дошли да се уједине с папом. То нам нуди г. Иринеј тзв. патријарх српски?

Баба Марика и њен дјед Николица су избегли унију – покољ у својој православној цркви, али их је са Кордуна уклонио свети Јосип радник који се слави у Ватикану првог маја (познат као Јосип Броз Тито). Влак без возног реда их је догнао у Срем шездесетих година прошлог века. У Срем где је Независна Држава Хрватска, злогласна ЕНДЕХАЗИЈА, с благословом загребацког кардинала Степинца, само у Сремској Митровици, поклала више од 8 000 православних Срба, камом их `покрстила`.

Љубан Једнак је доскора био жив, могао је он да објасни овом човеку, што га убеђују да је српски Патријарх, како римокатолици воле мир и шта је то екуменизам – УНИЈА. Кордунаси, лаковерни Срби, су се одазвали позиву својих попова да дођу у цркву на УНИЈУ и били поклани. Дакле билу су у миру са папистима и одазвали се њиховом позиву. Нећу се одазвати позиву Патријарха Иринија ко што се ни моја баба Марика није одазвала позиву на УНИЈУ.

Шта то прича овај човек што су му рекли да је српски патријарх!?

Магнум кримен др Виктора Новака сведочи о плодовима УНИЈЕ у Јасеновцу, то је ЕКУМЕНИЗАМ који нуду Иринеј нама Србима. Колоне трактора из републике Хрватске нису пролазиле поред Ниша, али сви су их видели на телевизији, то је остатак закланог народа Кордуна, Лике и Баније. Зар то све није доста да Рацингер није добродошао у Србију. Добро нам не дошо!

Да су Јевреји били бољи са Хитлером не би толико страдали?!

Да су Јермени били бољи с Турцима ни они не би страдали?!

Да је Господ нас Исус Христос би бољи с сатаном, овај га не би кушао!

О, не дај Боже! Сачувај нас Боже јереси и јеретика ЕКУМЕНИСТА.

МетоХија КосоВска