Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Цвети у манастиру преподобног Јустина Ћелијског

Цвети у манастиру преподобног Јустина Ћелијског

Print Friendly, PDF & Email

Преславни Празник уласка Господа Христа у Јерусалим – Цвети свечано је прослављен и у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву. Свету Литургију је служио Јеромонах Иринеј уз саслужење Јеромонаха Мартинијана. Литургији је присуствовао не мали број монаха Епархије рашко-призренске у егзилу и око 400 верника из свих крајева Србије.

Нагласимо у овом прилогу чињеницу да су снимци са прошлонедељне Литургије у Барајеву, када је на приватном поседу извршено небивало непочинство „свештенства“ Епархије шумадијске, покренули многе вернике од Драгаша до Хоргоша да на Цвети дођу управо у манастир Светог Јустина Ћелијског и да ту дочекају Господа, држећи у рукама гранчице ревности за одбрану Вере од јеретика (екумениста и паписта) и злонамерних „свештеника“.

Читаве колоне људи сливале су се тог празничног јутра према манастиру Преподобног Јустина Ћелијског а у свима је била само једна мисао: сјединити своју молитву са молитвом монаштва и на сваки начин помоћи монаштву да истраје на путу Христовом. Богу хвала, Литургија је овог недељног дана служена без ометања од стране „свештеника“ и у потпуном реду и миру. После Свете Литургије братство манастира је за све присутне приредило пригодно послужење чиме је и окончано прво светковање празника Цвети у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског.