Почетна / АУТОРИ / Рајица Марковић / Рајица М: Дрво познања, дрво смрти

Рајица М: Дрво познања, дрво смрти

Print Friendly, PDF & Email

Бог, чије је једно од имена Ја јесам, створио нас је и дао нам могућност да будемо причасници његовог јестаства, да будемо послушни Божијој заповести која је била кратка и јасна са сваког дрвета једите само са дрвета познања не једите и да будемо заједничари његовог благословеног живота.

Благословио нас је благословом рађајте се и множите и напуните земљу. Кад кажем нас, мислим на наше прапретке чији смо ми биолошки наставак. Супарник Божији и непријатељ људски навео је Еву на неверство према Богу и мужу и Адам је по њеном наговору окусио са забрањеног дрвета познања, познао грех и смрт. Ово је сами почетак борбе супарника Божијег против Бога и човека преко дрвета познања. Људско ја јесам, које се добијало благодатним присаједињавањем са Богом, протоком историјског времена и непрестаним брањем са дрвета познања бива фалсификовано и преименовано у ја као да јесам.

То је онај фарисејски квасац учењаштва за који Господ Исус Христос напомиње да се од њега чувамо. Господ Христос каже својим ученицима Апостолима Јакову и Јовану не знате каквога сте ви духа чиме назначава могућност злоупотребе Јеванђелске науке благе вести по људе у још непреображеном духу и души Апостола. Знање које није праћено одговарајућим душевним преображајем благодаћу Светога Духа може бити на штету и онога који га носи и оних који се за тим знањем поводе.

У рукама супарника Божијег дрво познања постаје највеће оружје за преокретање Божије творевине у свету и претварање света у сатански циркус побрканих лончића. Дрво познања постаје дрво лажи са кога се генерације и генерације хране сатаном смишљеним лажима и трују њима преостали људски род, стварјући пометеност у односима Божијих датости и промисли Божије. Данашњи конторолори дрвета познања уједно су и власници највећег дела светског богатства.

Они по ђавољем наговору пројектују свет за потребе умножавања сопственог капитала и моћи. Наштампаним доларима без покрића врше отимачину свих Богом даних богатстава а самим тим приграбљују потпуну концентрацију власти над Божијом творевином у своје, смртне, људске руке. Дрво познања постало је дрво лажи, дрво глупости, и дрво смрти са ког се хране корисне будале великог капитала, несвесне слуге пакла. Сва институционална знања само су бербе гњилог плода са дрвета познања док једино истинито знање расте на дрвету живота и њему се прилази искључиво променом људског духа и душе, Божијом Речи и Светим и Животворним Духом Истине.

Овај свет као да јесам срушио је досадашњим револуционарним делатностима свет Ја јесам и на место помазаника Божијег Монарха поставио са дрвета познања гњилим плодом нагутану његову карикатуру председника. Ова јадна карикатура, лутка владара прича као да јесте а дела као да није ни причала ни делала. Прича духом лажи и даје лажана обећања народу, обећања чије испуњење не зависи од ње, док делима служи господару великог капитала који се против Бога и народа бори. Парламентарна монархија била је облик власти који је могао да у највећем обиму успостави владавину Божије Правде и Истине на земљи. Монарх је био Божији Очински принцип на земљи чија је реч била прва и последња. Парламент је био народни принцип и место одлучивања народног представништва одакле је народна воља излазила пред краља да да последњу реч.

Дух и време парламентарне монархије данас је за нама. Нашим животима не влада монархистистички очински принцип, нити Божији Дух Истине. Револуционарним насилним превратима и лажним револуционарним наукама, силом капитала и топова, владајући светски дух претворен је у демократски курварски дух. Велика вавилонска блудница седи на многим водама и заводи народе да блудниче са њом. Овај несвети матријархат развратне блуднице прожима људско друштво од врха до дна. Од појединачне људске личности као најмањег атома преко породице, све до државног светског врха све је отровано лажљивим духом блуда као да јесам.

Мајка дрветом познања и полном равноправношћу постаје владајући принцип у породици за њом су на њеној и њом успостављеној хијерархијској лествици деца чијом подршком одржава унутар породичну доминацију, отац постаје последња рупа на свирали чија је обавеза да донесе и принесе. На највишем државно светском нивоу распоред моћи је готово идентичан. Председник, лутка првог и последњег, постављен вољом вавилонске блуднице и већинским избором обманутог народа, потписује од стране велике вавилонске блуднице издиктиране и корумпираном скупштином изгласане законе на штету народа који је истог председника и скупштину већинским изгласавањем изабрао. Парламент је слика размажене деце која уживају у својим привилегијама добијеним од лажљиве мајке, вавилонке, за издају Оца Небеског и братског народа.

Да би се ова државна карикатура демонтирала и да би држава повратила своју стварну намену неопходна је промена духа у свакој појединачној личности а самим тим и у целој држави. Основна карактеристика овог постмодернистичког света чији је извор дрво познања а који се зове као да јесам јесте тај да носилац принципа као да јесам никад није оно за шта се представља да јесте. Његово као за јавност није у сагласности са његовим јесам пред последњом тајном Бога и човека. Његов живот се у исто време одвија паралелно на два нивоа на јавном и на тајном нивоу. Један на животној друштвеној сцени а други у интими. Витез у јавности испод друштвене маске скрива тајног издајника Бога Оца и брата, дакле јуду.

У овом свету паралелно егзистирају као писци, као дисиденти, који су у исто време и као академици у интелектуалном друштвеном систему против кога се као боре. Овај свет, несвет затворен у непрестани сценски наступ и неискрено глумиште треба демонтирати неустрашивим Духом Истине. Божанску власт треба вратити монарху оцу државе и породице а сви се требамо понизити под силну руку Божију и вратити у оквире Божијих датости. Нема више простора за себична надимања, пред нама нема неких бројних могућности избора, остаје нам само два избора, покајање или пропаст.

Грешни раб Христове Слободе
Рајица Марковић