Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Двадесеттрећа Недеља по Духовдану у Љуљацима

Двадесеттрећа Недеља по Духовдану у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

И ове хладне, зимске недеље Господ је Своје мало светосавско стадо сабрао у Светојовановском храму Љуљачке пустиње на духовну гозбу и литургијску, молитвену радост и заједничарење.

Његово Преосвештенство, Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу, г.г. Артемије служио је свету архијерејску Литургију, уз саслуживање петнаестак клирика наше Епархије. Хладно јутро у Љуљацима угрејала је духовна топлина и молитвена атмосфера у Љуљачкој цркви, као и поучна и укрепљујућа беседа Епископа.

У свом егзегетском слову, тумачећи недељно Еванђеље, Епископ је своју паству, као и иначе, позивао и крепио на духовно стражење над собом, указујући тиме не једини пут спасења, који је увек подразумевао борбу уз помоћ Божију, са грехом, страстима и њиховим оцем – ђаволом.

Епископ је такође беседом најавио предстојећи Божићни пост, припремајући тиме верни народ за усрдно пошћење, покајање и побожно прохођење тог поста. Све то у ишчекивању сверадосног Божићњег торжества поводом најбитнијег догађаја у космосу и у времену и простору од како постоје, а то је оваплоћење Бога Логоса, тј. рођење Богомладенца Исуса Христа, Спаситеља рода људског.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.