Почетна / АУТОРИ / Једна од Лазаревих / Једна од Лазаревих: Земаљско је за малена царство…

Једна од Лазаревих: Земаљско је за малена царство…

Print Friendly, PDF & Email

Како се приближава мајски СА Сабор, медији нас сваки дан „бомбардују“ са по неком изјавом Патријарха Иринеја Гавриловића. Пре неки дан смо читали да је „Артемије крив јер је Косово сматрао за своју имовину“. Дакле ту се не помињу такозване финансијске малверзације и сличне ствари. Патријарх је рекао истину. Владика Артемије јесте крив због Косова, јер је годинама градио Православље и покушао да задржи народ тамо, да не напушта своја вековна огњишта. Епархија Рашко-Призренска је била расадник монаштва а и манастира. А сада, пошто је Косово „независно“, Артемије се морао уклонити. Нећемо понављати колику су улогу у томе имали Сава Јањић и Теодосије Шибалић, то се већ зна.

Синоћ се Патријарх опет огласио, и сада помиње финансијске малверзације а Косово не помиње, прети да ће Владика бити изопштен из Цркве као и све његове присталице. Зар је Патријарх заборавио шта је изјавио само неколико дана раније? Да ли га памћење слабо служи или је кренуо у медијску офанзиву. Пре ће бити ово друго, јер да га памћење слабо служи не би заборавио 85 милиона разлога да остане и даље у епархији Нишкој, а подсетимо се и зашто.

http://www.novinar.de/2010/05/06/osamdeset-i-pet-miliona-razloga-za-smenu-episkopa-artemija.html

Он би, према његовим изјавама, пре опростио и папи и Алојзу Степинцу, али Владики Артемију не може. Веома је важно да Патријарх Иринеј учествује у раду првог међуверског дијалога Србије и Индонезије. „Скуп је користан због зближавања два народа, што је за данашње време изузетно важно“, рекао је Иринеј новинарима. Колико је Индонезија пријатељ Хришћана подсетио нас је масакр који се одиграо пре само осам година. Масакр Хришћана, и то жена, деце и немоћних људи. Али таквима се треба клањати и градити мостове ка њима. Непријатељима Хришћанства. А Иринеју Гавриловићу, после скандала у синагоги, ништа више није немогуће. Шта је следеће? Можда клањање у џамији са муслиманима и молитве „Алаху“. Тако је то када је Иринеј „екумениста и пацифиста“, па воли све осим православних верника. Да смо знали да ће Православље да сатиру „бивши православци“ не бисмо веровали. Али дођоше та времена. Сведоци смо тог прогона.

Као да су наши екуменисти добили велику суму новца од Ватикана, али касне са реформама, па сада све чине галопирајућим корацима, покушавајући да сатру пред собом све што је Православно. Колико су зла нанели Латини Србском народу кроз историју, говорио је Патријарх Варнава у својој „Посланици проклетства“:

„Из сасвим непознатих разлога и ником недокучивих узрока, они су направили уговор са црним поглаваром црне интернационале.
Тим уговором они хоће да доведу до тријумфа тога поглавара на Балкану, за којим они теже хиљадама година.
Против тог црног поглавара и његове језуитске војске, борили су се најприје византијски патријарси и цареви.
Кад је њихово оружје малаксало, борбу су прихватили наши славни Немањићи на челу са Светим Савом.“

Због својих антипапских убеђења, Патријарх Варнава је отрован у време злогласног Конкордата. Најезда паписта се никада није ни прекидала, само што то народ није знао. Живели смо у обмани, док су наши домаћи папољубци одлазили у Ватикан, Равену, саслуживали заједно са јеретицима, а Српска Црква није иступала из Светског Савеза Цркава. Да се осврнемо и на догађај где су се припадици Светског Савеза Цркава све са Патријархом Вартоломејом молили тотему??

http://www.oikoumene.org/gr/news/photo-galleries/central-committee-2008/bossey.html

Зар ћемо се опет вратити у време идолопоклонства? Очито је да су наши „Пастири“ скренули са Светосавског пута на примамљиве путеве поплочане „европским интеграцијама, материјализмом и екуменизмом“, који дају земаљско, а не маре за небеско и Божије царство. Зато све дубље тону у пропаст, то сви виде. А у ту духовну пропаст желе да повуку са собом верујући народ, убеђујући га путем медија, интернета и других средстава информисања.

Нисмо ми заборавили Равенски споразум који су у име СПЦ потписали епископи Иринеј Буловић и Игњатије Мидић, у Равени новембра 2007, а којим СПЦ (такође Васељенска патријаршија и још неке друге Православне Цркве) дају првенство римском папи над Православном Црквом. Дакле папа је њима први. Зато им се и жури да среде све до 2013. године и могућег проглашења Уније.

Срећа па се народ не да тако лако обманути. Јер чувар вере је баш тај народ. Народ зна где се служи исправно а где је искварена Литургија, и ту више нема неке филозофије. Због тога је и манастир у Љуљацима сваке недеље препун народа, јер ту се може доживети нешто што не може скоро нигде. Како је лепо чути, да цела Црква углас пева заједно са монахињама и монасима. Господ је допустио да се народ окупи око Владике Артемија, да чује и осети да се ту благодат умножава, и да благодат не продаје Иринеј Буловић и Иринеј Гавриловић и остали Синдолаци са својим „учитељима“ Зизјуласом и Вартоломејом. Господа из Синода ће сада на све могуће начине покушати да медијским линчом оцрне Владику Артемија и његове монахе, па чак и вернике. А они су ти који су одступили од Светоотачких учења и предања, па народ не треба да слуша шта ће поклоници јереси да кажу. „Верни треба да се оделе од епископа и свештеника који отворено проповедају јерес“ (31. Канон Светих Апостола, 15. Канон Прво-Другог Сабора). Ту нема дилеме. Са њима не треба имати посла. Сведоци смо како епископ Јован Шумадијски сваке недеље шаље телохранитеље и попове у манастир Светога Јустина Ћелијског у Барајево. Зашто се плаше те „шачице“ верног народа? Нису се надали да ће се ствари овако одвијати па су сада бесни? Насилничким методама покушавају да се реше монаха и на Косову и Метохији, и у Барајеву и у Нишу. Верни народ ће у свако време стати у одбрану Православља, тако да ће сваки покушај господина Јована Шумадијског бити узалудан. Као што је био и Теодосијев који је чак покушао да науди оцима Евтимију и Јакову „Молотовљевим коктелима“. Зар је то Православље? Зар је то љубав коју нам проповеда Свето Јеванђеље?

Ипак се надам да међу Владикама у СА Сабору има и оних који су свесни шта се ради. Можда их је мало али некада и то мало зна да буде много. Ми верујући народ апелујемо на њих, зовемо их и молимо да се никако не приклоне јеретицима из Синода, него да часно и по заклетви коју су дали као Eпископи, стану у одбрану Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве и своје Вере Православне. Драги наши Оци, како рече Владика Артемије „не проходају сва деца у исто време“, зато још имамо наду да ће се неко од Вас пробудити и проходати док не буде било касно. Помислите само шта ће историја да пише о онима који продадоше „веру за вечеру“. Немојте и Ви бити једни од њих. Сетите се Господа који је ради нас пострадао. А ко није спреман да страда како ће се спасити? Свако ће од нас изаћи пред Његово лице и даће одговор за сва своја дела и недела. Вама је Господ више дао, и од Вас ће више и да тражи. Молимо Вас размислите. „Земаљско је за малена царство“.

12.4.2011.

Једна од Лазаревих