Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Литургија у Жеровници

Литургија у Жеровници

Print Friendly, PDF & Email

Прва недељна Литургија у манастиру Светог Саве у Жеровници

После подметнутог пожара, о чему је извештена и јавност путем сајта Епархије рашко-призренске у егзилу, братство катакомбе Светога Саве Српског у Житковцу проживљава светлије дане.

Наиме, захваљујући доброчинству верника са севера Косова, саниране су последице пожара и прикупљен је новац за откуп куће. Пре пар дана братство је, Богу хвала, прешло у свој нови дом, сада већ манастир Светог Саве Српског.

У новооснованом манастиру у селу Жеровница (север Косова) одслужена је у недељу 3. априла и прва недељна Литургија. Литургију је служио настојатељ манастира Јеромонах Евтимије. Литургији је присуствовало око 90 верника. На Литургији је верни народ једногласно и једнодушно одговарао.

После Свете Литургије отац Евтимије је пререзао славски колач слављенику Јерођакону Јакову, сабрату манастира, који је тог недељног празничног дана славио свој имендан. Уследила је трпеза љубави за коју се побринуо слављеник, отац Јаков.

По сведочењу братства манастира број верника који посећују манастир се увећава из недеље у недељу, што указује на чињеницу да истина полако али сигурно избија на видело и да није далеко дан када ће извојевати коначну победу.